Metoda ingenioasă prin care un român stabilit în Italia fura curent de la vecina sa. Bărbatul nu avea bani să plătească facturile

Metoda ingenioasă prin care un român stabilit în Italia fura curent de la vecina sa. Bărbatul nu avea bani să plătească facturile
Metoda ingenioasă prin care un român stabilit în Italia fura curent de la vecina sa. Sursa: Pexels

Un român stabilit în Italia a fost prins în flagrant în timp ce fura energie electrică de la vecina sa. Acesta s-ar fi conectat la contorul femeii, printr-un sistem de racordare ilegal.

Electrician de meserie, românul stabilit în Italia, a construit sistemul prin care a furat curent de la o vecină. Acesta a fost demascat în momentul în care păgubașa a sesizat un consum energetic prea mare, potrivit lavocedeltrentino.it.

Bărbatul a fost demascat de un alt electrician

Vecina sa nu locuiește permanent în acel apartament și, astfel, au trecut luni de zile până a sesizat că ceva este în neregulă. Deși era plecată perioade lungi de acasă, contoarele înregistrau un consum mult prea mare de energie electrică.

Un alt electrician, venit să sesizeze starea contoarelor, a observat sistemul ingenios creat de român. Acesta a sesizat îndată faptul că aparatul de măsurat al femeii înregistrează și consumul vecinului său.

Hoțul a fost prin în flagrant pe 14 februarie și și-a recunoscut fapta.

A făcut modificări contorului

Se pare că electricianul a făcut modificări contorului, punând o o bucată de lemn pe maneta de alimentare, astfel încât acesta să pară funcțional.

În fața judecătorilor, bărbatul a mărturisit că a recurs la acest gest din cauza situației financiare precare prin care trece, care nu îi permite să-și plătească facturile.

În consecință, acesta va trebui să depună muncă în folosul comunității de trei ori pe săptămână și să achite un prejudiciu de aproximativ 250 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)