Mii de kurzi au protestat pe străzile din Istanbul: Politica lui Erdogan nu este în favoarea democraţiei. Noi vrem democraţie, dar nu democraţia lui (VIDEO)

Mii de kurzi au protestat pe străzile din Istanbul: Politica lui Erdogan nu este în favoarea democraţiei. Noi vrem democraţie, dar nu democraţia lui (VIDEO)

Miting de amploare la Istanbul! Mii de kurzi au ieşit pe străzi pentru a-şi declara opoziţia faţă de pucişti, dar şi faţă de starea de urgenţă decretată de preşedintele turc Recep Erdogan, informează B1 TV. "Noi nu vrem o lovitură de stat militară", au strigat la unison manifestanţii.

Câteva mii de militanţi prokurzi s-au adunat la Istanbul în cadrul unui miting pro-democraţie. Ei s-au declarat revoltaţi de atitudinea celor care au pus la cale lovitura eşuată de stat, dar şi de măsurile luate de preşedintele Turciei. Manifestanţii nu sunt de acord cu starea de urgenţă decretată de preşedintele turc Recep Erdogan.

Adunaţi la chemarea principalului partid prokurd într-un cartier din nordul Istanbulului, protestatarii au scandat "Nu puciului!", în timp ce vorbitorii au luat cuvântul pe o scenă marcată de sloganul "Democraţie înainte de toate!". Tinerii şi-au făcut auzite solicitările şi prin intermediul cântecelor.

Mii de kurzi au protestat pe străzile din Istanbul

#DIRECT_ONE_i5emsv#

Politica lui Erdogan nu este în favoarea democraţiei. Noi vrem democraţie, dar nu democraţia lui, a declarat o protestatară.

După lovitura de stat eşuată care a zguduit Turcia în noaptea de 15 spre 16 iulie, guvernul turc a lansat o epurare masivă mai ales în armată, justiţie şi educaţie, pentru înlăturarea susţinătorilor predicatorului Fethullah Gulen, acuzat de a fi instigatorul puciului.

La câteva zile după instaurarea stării de urgenţă, care consolidează în special puterile serviciilor de securitate, guvernul a anunţat o serie de măsuri cum ar fi închiderea a o mie de şcoli private şi extinderea de la patru la 30 de zile a arestului preventiv.