Mii de persoane au manifestat la Varşovia, denunţând presupuse fraude electorale

Mii de persoane au manifestat la Varşovia, denunţând presupuse fraude electorale
Foto: nationnews.com

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă, la Varşovia, pentru a denunţa presupuse fraude în recentele alegeri locale.

Partidul Lege şi Justiţie a denunţat fraude electorale favorizate de întreruperile de electricitate care au perturbat scrutinul local şi regional din 16 noiembrie.

Totodată, manifestanții au marcat 33 de ani de la măsurile luate de regimul Wojciech Jaruzelski contra sindicatului Solidaritatea, relatează AFP. Mitingul a fost organizat la apelul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), condus de Jaroslaw Kaczynski.

Manifestanţii au citit numele victimelor legii marţiale instaurate pe 13 decembrie 1981 de regimul comunist pentru contracararea sindicatului Solidaritatea, care era condus de Lech Walesa.

„Este vorba de un marş pentru apărarea democraţiei, a libertăţii presei şi a drepturilor civice”, a declarat Jaroslaw Kaczynski.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene