Militar român, decedat în Afganistan

Militar român, decedat în Afganistan

Caporalul Constantin-Laurențiu Lixandru a murit, joi, în Afganistan, după ce a fost rănit grav, în urma unui atac cu explozibili. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a comunicat decesul “la datorie” a caporalului Lixandru, în provincia Kabul din Afganistan.

Militarul, în vârstă de 30 de ani, a fost rănit, alături de alți trei soldați români, în timpul unei misiuni de patrulare.

„Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurenţiu Lixandru, care şi-a sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan”, a precizat MApN.

Ceremonii militare și religioase vor fi organizate în toate unitățile militare din țară precum și în cele aflate pe teritorii străine, pentru comemorarea eroului Constantin-Laurențiu Lixandru.

Ministrul Apărării precum și conducerea Armatei Române și-au exprimat regretul profund pentru această pierdere omenească.