Ministrul comunicaţiilor din Israel: „Reţelele de comunicaţii sunt o ţintă atractivă pentru atacuri cibernetice ale unor elemente ostile”

Ministrul comunicaţiilor din Israel: „Reţelele de comunicaţii sunt o ţintă atractivă pentru atacuri cibernetice ale unor elemente ostile”
Sursa foto: Freepik

Luni, guvernul israelian a transmis firmelor de comunicaţii să-şi intensifice eforturile în materie de securitate cibernetică după creşterea numărului de atacuri informatice, potrivit Reuters.

Ministerul Comunicaţiilor şi Directoratul naţional de securitate cibernetică din Israel a susținut că actualmente sunt introduse noi reguli, potrivit cărora vor trebui respectate standarde obligatorii şi unificate.

„Suferim mii de atacuri cibernetice în fiecare an”

Având în vedere noile reguli, firmele de comunicații trebuie să întocmească planuri pentru protejarea reţelelor de comunicaţii, folosind o combinaţie de monitorizare şi mecanisme de control care să facă posibilă stabilirea unei imagini actualizate, în ceea ce privește protecţia cibernetică, asigurând totodată și confidenţialitatea datelor.

„Încercăm să impunem standardul corect companiilor de comunicaţii pentru a proteja Israelul şi a crea un soi de „Iron Dome” pentru atacuri cibernetice. Suferim mii de atacuri cibernetice în fiecare an”, a spus în cadrul unei conferinţe de presă ministrul comunicaţiilor, Yoaz Hendel.

Israelul foloseşte sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome pentru a intercepta rachetele lansate de militanţii palestinieni, în principal din Fâşia Gaza.

Ministrul comunicaţiilor a transmis că riscurile continuă să crească, odată cu avansul digitalizării.

„Reţelele de comunicaţii sunt o ţintă atractivă pentru atacuri cibernetice ale unor elemente ostile”, a mai adăugat Yoaz Hendel.

Israelul vrea să construiască un adevărat „Iron Dome” cibernetic

A existat o creştere anuală de 137% în numărul mediu de atacuri săptămânale asupra companiilor israeliene, până la aproape 1.500 pe săptămână în primele trei luni din anul 2022, potrivit firmei de securitate cibernetică Check Point.

În luna aprilie s-a înregistrat o creştere a numărului de atacuri care încercau să spargă site-uri, transmite noul şef al Directoratului naţional de securitate cibernetică din Israel, Gaby Portnoy.

Tot în luna aprilie, un atac de tip DdOS care avea drept scop să spargă site-uri ale guvernului a început cu furnizori de servicii de telecomunicaţii, dar în cele din urmă a eşuat.

Noul şef al Directoratului naţional de securitate cibernetică din Israel a declarat că firmele israeliene de telecomunicaţii dispun de securitate cibernetică foarte bună, însă noile reglementări care includ un nivel mai mare de supervizare, vor reprezenta o ameliorare, informează economica.net.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:22 - ISW: Kremlinul nu-i mai poate ține sub control pe rușii care fug de mobilizare / Rusia va începe recrutarea forțată a ucrainenilor din teritoriile ocupate, pentru ca aceștia să lupte împotriva propriei lor țări
16:18 - Întâlnire incredibilă între Florin Piersic și Gică Hagi: „Mă duci, te rog, până la el?”
16:03 - Rusia susține că este deschisă negocierilor cu Ucraina, „dar pe măsură ce situația se schimbă, la fel se schimbă și condițiile”
15:56 - Liderul din așa-zisa „republică populară” Donețk: „Sunt sigur că vom fi reuniți cu Rusia foarte curând, iar pentru noi este o întoarcere acasă”
15:43 - Ambasada Rusiei ia peste picior profesionalismul MAE într-o postare pe facebook
15:40 - Shakira, trimisă oficial în judecată de o instanță spaniolă pentru că nu și-ar fi plătit taxele. Ce spun avocații și ce pedeapsă riscă superstarul columbian
15:33 - Inconștiență în trafic: Şoferul unui microbuz şcolar în care se aflau cinci elevi, prins băut la volan
15:21 - Scandal în Parlament pe creșterea salariilor bugetare. Dialog aprins între Gabriel Zetea și Dan Tanasă. George Simion a stins lumina în Comisia de muncă (VIDEO)
15:08 - Gabriela Cristea și-a prins soțul cu fosta în mașină. Tavi Clonda a recunoscut tot: „Mi-a ieșit practic în întâmpinare”
14:59 - Crin Bologa, întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea BMW-urilor cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis: „Este posibil orice”