Ministrul francez de externe: Dacă toții refugiații vin în Europa, Statul Islamic a câștigat

Ministrul francez de externe: Dacă toții refugiații vin în Europa, Statul Islamic a câștigat
Foto: universalfreepress.com

Ministrul de externe francez, Laurent Fabius, a declarat că aproape patru milioane de refugiați sirieni și irakieni se află în Turcia, Liban și Iordania, precizând că dacă se va continua în acest mod înseamă că gruparea extremistă Stat Islamic a câștigat războiul.

“Este foarte dificil, dar dacă toți acești refugiați vin în Europa sau în altă parte, Statul Islamic a câștigat jocul. Este necesar ca Orientul Mijlociu să rămână Orientul Mijlociu, este important ca diversitatea să fie conservată”, a declarat acesta înaintea deschiderii unei conferințe împreună cu omologul său iordanian, Nasser Judeh, consacrată situației refugiaților din Orientul Mijlociu.

Ministrul de externe francez a mai spus  că refuză să cedeze în fața președintelui srian Bashar al-Assad, despre care spune că nu va proteja Siria, ci mai degrabă i-ar împunge în brațele teroriștilor pe toți pe cei care îi execută.

Să ai sentimentul că Bashar va proteja Siria… Nu. Soluția este (…) foarte dificilă, dar absolut indispensabilă’, a spus el pentru RTL, porivit Agerpres.

Liderul sirian a fost  numit de către secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, un criminal împotriva umanității.

‘Un singur om nu poate sta în calea unei soluții. Va fi necesar să găsim elemente ale regimului și elemente ale opoziției pentru a merge spre această tranziție politică’, a nuanțat Laurent Fabius, după anunțul făcut de președintele Francois Hollande privind desfășurarea unor “zboruri de recunoaștere” deasupra Siriei (Detalii AICI)