Ministrul rus al Apărării: 16.000 de luptători voluntari din Orientul Mijlociu se vor alătura armatei ruse

Ministrul rus al Apărării: 16.000 de luptători voluntari din Orientul Mijlociu se vor alătura armatei ruse
16.000 de luptători voluntari din Orientul Mijlociu se vor alătura armatei ruse. Sursa: Hepta/Sputnik / Aleksey Nikolskyi

Vladimir Putin a anunțat că este posibil ca în Donbas să fie trimiși luptători voluntari care să ajute locuitorii din regiune. Este vorba de aproximativ 16.000 de „voluntari” din Orientul Mijlociu.

Totodată, președintele Rusiei a acuzat Occidentul că a trimis mercenari în Ucraina, împotriva „normelor dreptului internațional”, făcând referire la cei 20.000 de voluntari care s-au alăturat armatei ucrainene, potrivit Interfax.

„Dacă vedeți că există oameni care vor să ajute, ar trebui să le venim în întâmpinare”

În cadrul unei reuniuni cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Putin a spus că ar trebuie să le vină în „întâmpinare” persoanelor care doresc să se alăture voluntar armatei ruse și să-i ajute să ajungă în zona de război.

„Dacă vedeți că există oameni care vor să vină pe bază de voluntariat, mai ales nu pentru bani, și să ajute oamenii care trăiesc în Donbas – ei bine, ar trebui să le venim în întâmpinare și să-i ajutăm să ajungă în zona de război”, a declarat Putin.

Putin acuză Occidentul că a trimis mercenari în Ucraina

În cadrul aceleiași întâlniri, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că a strâns mercenari din mai multe țări și i-a trimis să lupte în Ucraina, încălcând dreptul internațional.

„În ceea ce privește strângerea de mercenari din toată lumea și trimiterea lor în Ucraina, putem vedea că sponsorii occidentali ai Ucrainei și regimul ucrainean nu o ascund, o fac în mod deschis, ignorând toate normele de drept internațional”, a adăugat el.

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a declarat că 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu se vor alătura armatei ruse. O altă idee susținută în cadrul reuniunii a fost aceea de a folosi sistemele antitanc de fabricație americană, capturate de la armata ucraineană, în regiunile Luhansk și Donețk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”