Mircea Geoană (NATO): Diferența de moral al soldaților ucraineni și ruși e absolut zdrobitoare în favoarea primilor / Armata Ucrainei e mai adaptată războiului modern, cea rusă e de tip post-sovietic

Mircea Geoană (NATO): Diferența de moral al soldaților ucraineni și ruși e absolut zdrobitoare în favoarea primilor / Armata Ucrainei e mai adaptată războiului modern, cea rusă e de tip post-sovietic
Mircea Geoană (NATO) a făcut o comparație între armata ucraineană și cea rusă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat că diferenţa de moral dintre trupele rusești și cele ucrainene e absolut zdrobitoare în favoarea ucrainenilor. În plus, armata ucrainenilor e mai adaptată războiului modern, pe când cea a invadatorilor ruși e în continuare una de tip post-sovietic.

Geoană, despre armatele ucraineană și rusă

„Armata Federaţiei Ruse este în continuare o armată de tip post-sovietic, cu tot ce înseamnă echipamente, comandă şi control, doctrină militară şi filosofie militară, în timp ce armata ucraineană, cu sprijinul nostru, după 2014, după invazia şi anexarea ilegală a Crimeei, este o armată modernă, de tip occidental, de tip NATO, de unde şi diferenţa de calitate a modului în care execută operaţii de război cele două părţi”, a declarat Geoană, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că armata rusă are în cotninuare capabilităţi importante, dar „Ucraina este mult mai agilă, mult mai suplă, mult mai adaptată războiului modern”.

Ce spune Geoană despre moralul soldaților ruși și ucraineni

„Într-un fel îţi aperi ţara şi te lupţi pentru ţara ta şi într-un alt fel te duci într-o aventură militară într-o ţară în care nu înţelegi de ce ai fost trimis acolo. Diferenţa de moral al trupelor ruseşti şi a celor ucrainene este absolut zdrobitoare în favoarea ucrainenilor. Asta nu înseamnă că războiul nu este complicat, că nu este durată şi că nu vedem elemente politice care să indice terminarea prea rapidă, aşa cum ne-am dori, a acestui război”, a mai explicat Geoană.

Acesta a dat apoi asigurări că NATO va continua să susțină Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe