Moderna a solicitat Agenției Europene pentru Medicamente autorizarea administrării vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenți

Moderna a solicitat Agenției Europene pentru Medicamente autorizarea administrării vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenți
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Prentice C. James

Compania Moderna a solicitat Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) autorizarea pentru administrarea vaccinului său anti-COVID-19 în rândul adolescenților, informează Reuters.

Moderna cere autorizarea EMA pentru utilizarea vaccinului anti-COVID-19 în cazul adolescenților

Totodată, reprezentanții Moderna au cerut o aprobare în acest sens și de la autoritățile din Canada. În plus, vor solicita autorizarea Agenției pentru Medicamente și Alimente din Statele Unite pentru vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

În acest moment, serul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna se administrază în statele Uniunii Europene doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Vaccinarea copiilor este considerată un pas extrem de important care să permită statelor redeschiderea școlilor și revenirea la o viață apropiată de normalitate.

În urmă cu câteva săptămâni EMA a emis autorizația ca vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech să fie administrat adolescenților din categoria de vârstă 12-15 ani. Acest tip de vaccin era folosit deja în cazul persoanelor de peste 16 ani.

La fel ca vaccinul Pfizer, serul Moderna este fabricat pe baza tehnologiei ARN mesager.

Tags:
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)