Moderna: Vaccinul nostru anti-COVID e sigur și oferă un răspuns imunitar robust la copiii între 6 și 11 ani

Moderna: Vaccinul nostru anti-COVID e sigur și oferă un răspuns imunitar robust la copiii între 6 și 11 ani
Foto: Hepta - DPA Images / Oliver Berg

Moderna a anunțat că vaccinul său anti-COVID-19 generează un puternic răspuns imunitar în cazul copiilor cu vârste între 6 și 11 ani, informează Reuters. Este rezultatul intermediar al unui studiu la care au participat peste 4.700 de minori din această grupă de vârstă. Compania intenționează să transmită datele autorităților specializate din întreaga lume, ca să obțină în scurt timp aprobările necesare pentru administrare.

Vaccinul anti-COVID Moderna, eficient la copiii între 6 și 11 ani

Compania Moderna a transmis că, potrivit rezultatelor intemediare ale studiului, vaccinul său anticoronavirus a arătat un răspuns imunitar „robust” în ce privește nivelurile de anticorpi și un „profil de siguranță favorabil”.

Datele arată că 50 de micrograme ale serului, adică jumătate din dozele folosite la adulți, generează anticorpi care neutralizează virusul la copii.

Cele mai multe dintre efectele secundare au fost ușoare sau moderate (oboseală, durere de cap, febră și durere la locul injectării).

La rândul său, compania Pfizer a anunțat că vaccinul său are o eficacitate de 90,7% în testele clinice pe copii cu vârste între 5 și 11 ani. Imunizarea minorilor din această categorie ar putea începe în Statele Unite chiar de luna viitoare. O decizie similară există și în Israel.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) analizează cererea Pfizer – BioNTech de autorizare a vaccinului lor anti-COVID-19 pentru acești copii. Analize face și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA)

Ultima oră