Mohammad Murad cere anularea alegerilor și reluarea votului pentru Primăria Mangalia: Totul după ce omul de afaceri a fost prins în ziua scrutinului dând mită alegătorilor

Mohammad Murad cere anularea alegerilor și reluarea votului pentru Primăria Mangalia: Totul după ce omul de afaceri a fost prins în ziua scrutinului dând mită alegătorilor

Omul de afaceri Mohammad Murad, care a candidat ca independent, cu sprijinul PSD și PMP, pentru funcția de primar al municipiului Mangalia, cere anularea scurtinului și repetarea votului. El susține că alegerile ar trebbui repetate pentru că rezultatul acestora a fost influențat de mediatizarea „excesivă” a incidentului în care a fost implicat. Chiar în ziua alegerilor, Murad și membri din staff-ul său de campanie au fost săltați de poliție după ce au fost surprinși în timp ar fi dat mită votanților.

Mohammad Murad vrea reluarea alegerilor pentru Primăria Mangalia

„Procesul electoral a fost viciat de un eveniment care m-a afectat electoral prin împiedicarea cetăţenilor care intenţionau să mă voteze la funcţia de primar prin mediatizarea excesivă şi trunchiată a unui eveniment în care nu am fost implicat dar care a fost prezentat drept mită electorală oferită de subsemnatul şi de reţinerea mea de către organele de urmărire penală (…) În consecinţă, prin prezenta cerere solicit să analizaţi probele anexate, coroborându-le cu situaţiile de fapt prezentate şi să dispuneţi (…) anularea alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Mangalia desfăşurate în data de 27 septembrie 2020 şi repetarea scrutinului într-un termen de cel mult două săptămâni”, susține Mohammad Murad în solicitarea pe care a depus-o la Biroul Electoral Central, potrivit Agerpres.

Murad, implicat într-un incident în ziua alegerilor

Pe 27 septembrie, în ziua alegerilor locale, în timpul unui control de rutină, a fost oprit în trafic un autoturism, în care s-au găsit suma de 160.000 de lei şi materiale de propagandă electorală pentru susţinerea candidaturii lui Murad.

În cursul zilei de luni, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au făcut precizări cu privire la incident.

„Ieri, 27 septembrie a.c, în jurul orei 16.30, poliţiştii au oprit pe raza municipiului Mangalia un autoturism, condus de un bărbat, în dreapta aflându-se proprietarul maşinii, bănuit că ar fi oferit cetăţenilor bani şi i-ar fi sfătuit pe aceştia să voteze un anumit candidat la alegerile locale. La solicitarea poliţiştilor, persoanele în cauză au refuzat să permită controlul autoturismului. La un moment dat, în zonă a venit un alt bărbat, candidat la o primărie din judeţul Constanţa, acesta neavând vreo calitate sau legătură cu incidentul respectiv. Conducătorul auto a fost condus la sediul Poliţiei, iar în urma controlului vehiculului în cauză, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 160.000 de lei, precum şi materiale de propagandă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor”, a transmis IPJ Constanța.

Mohammad Murad a pierdut alegerile pentru Primăria Mangalia. Omul de afaceri a fost învins de către Cristian Radu, candidat al PNL.