Moldovenii au mulțumit Europei în 24 de limbi pentru acordarea statutului de candidat la UE (video)

Moldovenii au mulțumit Europei în 24 de limbi pentru acordarea statutului de candidat la UE (video)
Foto: captura video.

Mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova au transmis un mesaj de recunoștință Europei pentru acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană, inclusiv președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Mulțumirile au răsunat în 24 de limbi

Șefa statului a postat un clip video, în care moldovenii au spus „mulțumesc” în toate cele 24 de limbi a celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

„Suntem recunoscători pentru decizia statelor membre ale UE de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Este un obiectiv spre care am mers mulți ani și care a fost susținut de cetățenii țării noastre.

Suntem hotărâți să avansăm pe acest drum, iar cu sprijinul UE – prin muncă, disciplină și ordine – vom reuși să asigurăm pacea și dezvoltarea țării, chiar și în aceste perioade pline de provocări. Mulțumim pentru încredere, Europa”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

23 iunie 2022 este o zi istorică pentru Ucraina și Republica Moldova. Acestea au obținut statutul de țară candidat la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Pe 23 iunie, Consiliul European a oferit Republicii Moldova statut de țară candidată la aderare. Ucraina a primit un statut similar, iar Georgiei i-a fost recunoscută perspectiva de aderare la Uniunea Europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe