Vladimir Putin anunță anexarea regiunilor ucrainene: Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Este voința a milioane de cetățeni. O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele. Vestul vrea să ne distrugă (VIDEO)

Vladimir Putin anunță anexarea regiunilor ucrainene: Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Este voința a milioane de cetățeni. O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele. Vestul vrea să ne distrugă (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ilya Pitalev

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, vineri, într-o ceremonie desfășurată la Kremlin, și susține că aceasta este „voința a milioane de cetățeni”. Liderul Rusiei a deplâns destrămărea Uniunii Sovietice și a acuzat Occidentul că vrea „să distrugă” statul rus, susținând totodată că rusofonii din Donbas „au suportat acte de terorism organizate de regimul de la Kiev”.

Vladimir Putin a anunțat anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie

Declarațiile lui Vladimir Putin, conform translatorului:

 • În Donețk și Lugansk, în Zaporojie și Herson, oamenii au votat la referendum. Rezultatele sunt cunoscute și voi știți foarte bine care au fost acestea. Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Sunt sigur că Adunarea Generală va susține legile țării noastre și legile Rusiei se vor aplica pentru noii cetățeni ai Federației Ruse, pentru că aceasta este voința a milioane de cetățeni.
 • Este dreptul lor, dreptul lor natural. Până și statutul Națiunilor Unite, primul paragraf, susține acest drept al acestor oameni. Este un drept bazat pe unitatea istorică, pe generațiile de strămoși comuni pe care i-am avut. În decursul secolelor am protejat Rusia, de la Ecaterina a II-a, de la fondarea primelor orașe, am luptat în Al Doilea Război Mondial, în secolul XX. Ne vom aminti de aceia care nu au fost de acord cu neonaziștii din Ucraina, cei care au murit ca să își salveze și limba și pentru dreptul de a vorbi rusă în Ucraina.
 • Acești războinici din Donbas și acum și din Odesa au avut parte de tratament inuman, au suportat acte de terorism organizate de regimul de la Kiev.
 • Rușii, ucrainenii nu au rădăcini atât de diferite.
 • Sunt generații întregi, dar și tineri care s-au născut în urma tragediei dizolvării Uniunii Sovietice în 1991. Guvernul atunci s-a destrămat fără să țină cont de dorința milioanelor de ruși. O parte din elită a decis să dizolve Uniunea Sovietică, iar oamenii s-au trezit prizonieri în țări pe care nu le reunoșteau, asta a devenit o tragedie națională.
 • După revoluția din Rusia, au fost create republici, granițe care nu existau, exact asta s-a întâmplat în 1991, atunci când au destrămat marea noastră țară și au pus oamenii în fața unui fapt împlinit, presupunând că nici măcar nu înțelegeau ce li se întâmplă și care erau consecințele acestui fapt. Acest lucru nu mai contează acum.
 • Putem să aducem trecutul înapoi. Rușii sunt uniți și nu este nimic mai puternic decât dorința a milioane de oameni care vorbesc aceeași limbă, împărtășesc aceleași tradiții, aceleași obiceiuri, avem strămoși comuni, și care pentru secole au trăit în același stat unitar. Nu este nimic în neregulă că acești oameni își doresc să se întoarcă la țara-mamă, de care au fost depărțiți atât de mult timp.
 • Pentru opt ani lungi, oamenii din Donbas au fost amenințați de genocid, în Zaporojie oamenii au fost învățați să urască tot ce vine din Rusia, iar regimul îi opresa pe profesori și pe cei care lucrau și decideau să își exprime dorința în limba rusă. Oamenii curajoși din Herson și Zaporojie și-au făcut vocea auzită.
 • Vreau ca toți cei de la Kiev și tot Vestul să audă dorința oamenilor din Donbas și Zaporojie, care vor deveni cetățeni ai Rusiei pentru totdeauna. Cerem Kievului să oprească focul și vrem să oprim acel război pe care Kievul l-a pornit în 2014. Suntem gata să mergem la masa negocierilor.
 • Alegerea oamenilor din Donețk și Lugansk, Zaporojie și Herson nu va fi discutată. Alegerea aceea a fost făcută, Rusia nu îi va trăda. Astăzi autoritățile din Kiev vor trebui să înțeleagă că această exprimare a dorinței este singurul mod în care putem să ajungem la pace.
 • O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele pe care le avem. Ne vom asigura că vor trăi în siguranță, aceasta este misiunea noastră. Vom reconstrui ruinele orașelor, satelor, teatrelor, spitalelor, muzeelor, fabrici, infrastructură, sistemul de securitate socială, educație și sănătate. Vom lucra, de asemenea, la securitate pentru a fi siguri că toți cetățenii din aceste regiuni vor simți ajutor din fiecare parte a marii noastre țări.
 • Astăzi vreau să le mulțumesc ofițerilor, militarilor care au luat parte la operațiunile speciale din Zaporojie, soldaților din Donbas și celor care au luat parte la mobilizarea parțială, care s-au înrolat în armată și s-au prezentat la comisariatele militare. Vreau să le mulțumesc, de asemenea, soțiilor și copiilor lor. Le spun că luptăm pentru un inamic care distruge lumea și creează crize de care apoi beneficiază.
 • Cu toate că Vestul a decis ruperea Uniunii Sovietice, nu ne vom raporta la acest status quo. Vestul se aștepta ca Rusia să nu își revină după ce s-a întâmplat în 1990, după Războiul Rece, dar Rusia s-a ridicat mai puternică, a devenit mai puternică decât atunci și este pregătită să își reia locul în lume. Vestul mai caută o șansă acum să distrugă Rusia, să ne distrugă statul și să ne sărăcească populația, să ne omoare populația.
 • Ei nu pot să fie de acord că noi suntem o mare țară în lume și că oamenii noștri nu vor trăi niciodată sub comanda altcuiva. Vestul este gata să treacă peste orice pentru a păstra acest sistem colonial, care le permite să fie parazit, să folosească dolarul ca pe o armă și să își ia partea de peste tot din lume, să profite de această hegemonie. Acesta este motivul suprem pentru care ei fac tot ce fac și de aceea sunt atât de agresivi față de statele independente, față de culturile unice.

Urmăriți B1TV.ro și pe