Muammar Gaddafi a apărut în public după aproape două săptămâni de absență

Muammar Gaddafi a apărut în public după aproape două săptămâni de absență
Televiziunea de stat libiană a difuzat imagini cu liderul Muammar Gaddafi la o întrunire de la Tripoli, prima apariție publică după aproape două săptămâni, informează BBC. Potrivit oficialilor libieni,...

Televiziunea de stat libiană a difuzat imagini cu liderul Muammar Gaddafi la o întrunire de la Tripoli, prima apariție publică după aproape două săptămâni, informează BBC.

Potrivit oficialilor libieni, imaginile au fost înregistrate miercuri, la ora 19:30 (20:30 ora României).

Muammar Gaddafi nu a mai apărut în public de la 30 aprilie, când în urma unui raid aerian al NATO au murit trei nepoți și cel mai tânăr copil al liderului.

În videoclipul televiziunii, Gaddafi apare purtând ochelari de soare, o pălărie și o haină neagră și salută încântat liderii libieni.

Generalul italian Claudio Gabellini afirmase, luni, că NATO nu încearcă să-l ucidă pe coloneul Gaddafi și nu are date referitoare la situația acestuia.

„Toate țintele NATO sunt ținte militare, ceea ce vrea să însemne că țintele pe care le-am atins, cum s-a întâmplat în cursul nopții la Tripoli, sunt buncăre de comandă și control”, a declarat Gabellini, citat de BBC.

La întâlnirea de miercuri unul din liderii libieni l-a asigurat pe Muammar Gaddafi că „va fi victorios” indiferent de ce se va întâmpla.

„Vom spune lumii că aceștia sunt reprezentanții triburilor libiene”, a afirmat Gaddafi arătând către cei prezenți la întrunire.

Muammar Gaddafi a preluat conducerea Libiei în 1969 după o loviturp de stat. După moartea conducătorului gabonez, Omar Bongo în 2009, Gaddafi a devenit cel mai longeviv conducător al unei țărie excluzând monarhii.

Muammar Gaddafi salută liderii libieni