New York Times: SUA ar fi furnizat informații care au ajutat forțele ucrainene să ucidă mai mulți generali ruși

New York Times: SUA ar fi furnizat informații care au ajutat forțele ucrainene să ucidă mai mulți generali ruși
Un soldat rus capturat de ucraineni a mărturisit că militarii lui Vladimir Putin se sinucid singuri pentru a scăpa de ororile războiului: „Nu exista altă cale de ieșire”. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

SUA ar fi furnizat forțelor ucrainene informații despre unitățile ruse, date cu ajutorul cărora ar fi ucis mai mulți generali ruși implicați în războiul din Ucraina, a informat miercuri New York Times, citând înalți oficiali americani.

Washingtonul ar fi oferit Ucrainei informații despre mișcările trupelor ruse și locația acestora, iar Ucraina le-a folosit pentru a efectua lovituri de artilerie și alte atacuri care au condus la eliminarea ofițerilor ruși, a spuse sursa citată.

SUA a furnizat Ucrainei informații despre unitățile ruse

Oficialii ucraineni au declarat că au ucis aproximativ 12 generali ruși pe câmpul de luptă, potrivit New York Times. Oficialii americani au refuzat să precizeze câți generali au fost uciși după furnizarea informațiilor despre trupele ruse.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și-a exprimat speranța că pierderile pe care le-a suferit Federația Rusă în Ucraina vor descuraja Moscova din a reproduce acțiunile în altă parte. Kievul încă poate câștiga războiul dacă primește sprijinul potrivit, a subliniat șeful Pentagonului.

SUA au trimis arme și armament în Ucraina

De la începutul războiului, SUA au trimis arme armament de peste 3 miliarde de dolari în Ucraina. Acest ajutor cuprinde sisteme antitanc și antiaeriene, muniție pentru diferite calibre, veste antiglonț și echipamente conexe, necesare apărătorilor din prima linie a Ucrainei

„Statele Unite și aliații săi sunt împreună pentru a urgenta asistența militară pentru Ucraina. Punem în aplicare toate instrumentele de care dispunem pentru a sprijini poporul ucrainean în aceste momente dificile în care se apără împotriva agresiunii rusești”, a declarat atunci un oficial din administrația președintelui american Joe Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:16 - Moscova susține că a distrus un „important transport” de arme și echipamente occidentale către Ucraina
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”