Nicola Sturgeon îl va înlocui pe Alex Salmond la conducerea Partidul Național Scoțian

Nicola Sturgeon îl va înlocui pe Alex Salmond la conducerea Partidul Național Scoțian
Foto: telegraph.co.uk

Nicola Sturgeon va fi noul lider al Partidul Național Scoțian (SNP), înlocuindu-l pe Alex Salmond care și-a dat demisia după ce scoțienii au votat împotriva independenței la referendumul de la 18 septembrie, informează Reuters.

Naționalista scoțiană Nicola Sturgeon, în vârstă de 44 de ani, a fost singurul candidat pentru postul de președinte al formațiunii și va fi anunțată oficial ca lider la o conferință a Partidului Național Scoțian la 14 noiembrie.

„Ea va fi un nou lider fantastic, atât al partidului, cât și al țării noastre. Ea va dezvolta moștenirea substanțială și reușitele extraordinare ale lui Alex Salmond ca prim-ministrul care a stat cel mai mult în funcție și își va pune propria amprentă asupra drumului Scoției înainte”, a declarat Derek Mackay reprezentant al SNP în parlamentul scoțian, citat într-un comunicat.

La nici o lună de la respingerea independenței prin referendum, Salmond susține că premierul britanic David Cameron trădează Scoția nerespectând promisiunile de a oferi parlamentului scoțian mai multe puteri privind cheltuielile.

Tags:
Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”