Nicolae Robu, despre o posibilă retragere din politică, după înfrângerea de la Timișoara: „Nu spun 100% pentru că nu vreau să iau decizia la cald, dar gândurile de acum sunt în acest sens”

Nicolae Robu, despre o posibilă retragere din politică, după înfrângerea de la Timișoara: „Nu spun 100% pentru că nu vreau să iau decizia la cald, dar gândurile de acum sunt în acest sens”

Nicolae Robu, fostul primar de la Timișoara, dar și candidatul PNL în cursa pentru alegerile locale în 2020 a fost învins la scrutinul din 27 septembrie.

Într-o intervenție telefonică pe B1 TV, fostul primar de la Timișoara a oferit o reacție, după înfrângerea de la Timișoara, în fața candidatului USR, Dominic Fritz. Întrebat cum privește alegerea timișorenilor, Nicolae Robu a explicat:

„Nu am decât să o respect. Înseamnă că oferta mea de dezvoltare în forță a orașului, așa cum s-a întâmplat pe parcursul celor 8 ani, nu a fost pe placul timișorenilor. Doresc altceva, e dreptul domniilor lor, eu sunt împăcat, sunt mândru de ce las în urma mea, orașul este schimbat radical, tocmai prin această abordare în forță. (…) Dacă timișorenii își doresc altceva eu le respect opțiunea”, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat unde consideră că a greșit, Nicolae Robu a expliat pe B1 TV:

„Probabil că am greșit când am intrat în politică. Am crezut că se poate face și alt gen de politică, decât ceea ce se vede. Eu chiar am avut o abordare total diferită. Este o filă încheiată din viața mea, îmi voi continua viața cu alte preocupări”, a explicat el.

Întrebat dacă vrea să renunțe la politică, Robu a declarat:

„Probabil, 99%. Nu spun 100% pentru că nu vreau să iau decizia la cald, dar gândurile de acum sunt în acest sens. Dar eu sunt om de cuvânt, nu vreau să spun acum 100% mă retrag, dar apoi din nu știu ce motive, pe care nu le simt acum, totuși să merg mai departe. Cred că nu e locul meu aici, eu m-am afirmat în mediul academic. Cred că nu e locul meu aici. Eu m-am afirmat în mediul academic (…) și acolo lucrurile au mers altfel. Aici, deși am câștigat cu 53% în 2016 cu 49.76% în 2012, totuși iată că acum nu am fost pe placul celor pe care au am vrut să îi reprezint”, a precizat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.