Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în primă instanță (VIDEO)

Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în primă instanță (VIDEO)
Foto: Facebook / Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, a fost condamnat la treiani de închisoare – dintre care unul cu executare,în primă instanță, potrivit Le Figaro. Sarkozy a fost găsit vinovat de corupție și trafic de influență.

Parchetul naţional financiar ceruse patruani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, împotriva fostului președinte al Franței.

Nicolas Sarkozy ar urma să execute pedeapsa la domiciliu

Decizia nu este definitivă, Sarkozy a anunțat prin intermediul avocaților faptul că va face apel.Dacă va fi condamnat definitiv, fostul președinte nu va sta după gratii, ci la domiciliu, cu brățarăelectronică.

„A fost condamnat într-o afacere care datează din 2014. Există niște similitudini cu niște proceduri din România, niște ascultări telefonice, care au fost ordonate de către acest Parchet, într-o altă afacere. Și ascultând aceste înregistrări telefonice, s-au interceptat discuții despre un posibil trafic de influență într-o altă situație, pe un alt dosar. Practic, au transferat, au deschis o altă procedură împotriva sa (…) „, a declarat pentru B1 TV Paul Cozighian, corespondent Le Figaro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.