Nicolas Sarkozy le-a pus gând rău jihadiștilor: „Este indispensabil să fie expulzat imediat orice străin condamnat pentru terorism”

Nicolas Sarkozy le-a pus gând rău jihadiștilor: „Este indispensabil să fie expulzat imediat orice străin condamnat pentru terorism”
Foto: europeanul.org

Nicolas Sarkozy a declarat,miercuri, într-un inverviu pentru Le Monde, că orice străin condamnat la mai mult de cinci ani de închisoare este "indispensabil să fie expulzat", "în mod sistemtic", potrivit , potrivit News.ro.

Afirmațiile au venit în contextul asasinării preotului Jacques Hamel în biserica sa din Rouen. Nicolas Sarkozy a mai precizat că dispoziţiile europene cu privire la pedepsele duble „trebuie să fie adaptate”.

„Este indispensabil să fie expulzat imediat orice străin condamnat pentru terorism, ceea ce reforma dublei pedepse din 2003 nu a împiedicat niciodată", afirmă fostul preşedinte francez.

Condiţiile aplicării dublei pedepse străinilor fost modificate chiar în timp ce Sarkozy era ministru de Interne.Reforma a fost o criticată dur de extrema dreaptă.

„Însă trebuie să mergem mai departe”, a mai spus Sarkozy, precizaând că situaţia actuală în domeniul securităţii s-a schimbat.

„În 2003, condiţiile de aplicare a dublei pedepse au fost modificate pentru a ţine cont de obligaţiile europene cu privire la viaţa de familie", justifică el.

„În prezent, aceste dispoziţii europene trebuie să fie adaptate, deoarece este indispensabil ca orice străin condamnat pentru o infracţiune penală sau un delict la mai mult de cinci ani de închisoare să fie expulzat în mod sistematic”, apreciază Sarkozy

„Constatăm astăzi că există o legătură incontestabilă între delincvenţa de drept comun şi terorism. Cei mai mulţi dintre terorişti aveau un trecut de delincvenţi. Iar furnizarea unor arme şi susţinerea logistică se alimentează din delincvenţa de drept comun”, analizează el.

„Adaptarea statului de drept nu vrea să însemne punerea lui în discuţie. Nu putem rămâne în cadrul actual în faţa unei situaţii excepţionale care are vocaţia să dureze", mai spus Nicolas Sarkozy.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)