Nicușor Dan: Nu mi-am început mandatul din cauza PSD București. Rețeaua de termoficare e praf și pierdem timp prețios în pregătirea managementului de avarie (VIDEO)

Nicușor Dan: Nu mi-am început mandatul din cauza PSD București. Rețeaua de termoficare e praf și pierdem timp prețios în pregătirea managementului de avarie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, Primarul General ales al Bucureștiului, a declarat joi seară, pentru B1 TV, că depunerea jurământului și începerea mandatului său întârzie foarte mult din cauza PSD București, care a depus nu mai puțin de 52 de contestații în instanță. Dan s-a arătat extrem de nemulțumit deoarece, a explicat el, se pierde timp prețios în care putea pregăti managementul de avarie pentru gestionarea rapidă a avariilor care sigur vor apărea la rețeaua de termoficare în această iarnă.

Nicușor Dan explică de ce încă nu e Primarul general al Capitalei

„Bucureștiul are trei probleme grave și urgente: problema coronavirusului, a căldurii și apei calde, și a crizei financiare.

Asta e o problemă care ține și de Codul Administrativ, care lungește procedurile, dar e o rea voință a PSD București, care a depus 52 de contestații la Tribunalul București, s-a format un dosar care a plecat la Curtea de Apel București pe care-l va analiza abia luni. Mai e și un proces de validare a consilierilor generali. Deci cel mai devreme îmi vom prelua mandatul joi sau vineri”, a declarat Dan.

Întrebat dacă această întârziere există cumva pentru că actuala administrație PSD ”face curat”, Nicușor Dan a răspuns: „Am informații că se fac angajări în Primăria Capitalei și în instituțiile din subordine, astfel încât oameni detașați, prin concursuri, să devină angajați pe post, ca să fie mai greu de scos. Acestea sunt legale dar imorale”.

Nicușor Dan a mai acuzat-o pe Gabriela Firea că, de când a pierdut alegerile, nu i-a mai păsat chiar deloc de București: „Primarul nu și-a exercitat mandatul, ca dovadă că nu am avut în ultimele 4 săptămâni nicio poziție publică pe marile probleme ale Bucureștiului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan: Rețeaua de termoficare din București e praf

„Îmi pare și mai rău că urmează iarna și trebuie făcute pregătiri pentru avariile care vor apărea la rețeaua de termoficare. Acesta era un timp bun pentru pregătirea pentru sutele de avarii pe care le vom avea. Trebuia să avem materiale, echipe. Era nevoie de timp pentru licitații care, chiar și făcute în regim de urgență, durează ceva. Deci timpul ăsta trebuia să-l folosim pentru a pregăti ce urmează în această iarnă.

Rețeaua e praf și indicatorul principal e cantitatea de apă ce trebuie introdusă pentru a se menține presiunea. E de trei ori mai mare acum decât în 2016. În iarnă nu poți schimba conducte, dar poți avea pregăti un management de avarie: materiale și echipe de intervenție. E nevoie de licitații pentru a aduce echipe din privat. E nevoie și de detectoare pentru a găsi repede avaria, să nu te mai uiți pe unde iese aburul. Vom avea o comunicare foarte bună cu bucureștenii și le vom spune de ce nu au apă caldă și cât durează avaria. Din primăvară vom face chestiunile serioase: vom lua bani europeni, vom face licitații și vom schimba rețeaua. Va exista șiun call centre pentru a semnaliza avariile”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.