Noile tehnologii ajută regimurile represive, spune George Soros: Inteligența artificială, deosebit de bună în a produce instrumente care pun în pericol societățile deschise

Noile tehnologii ajută regimurile represive, spune George Soros: Inteligența artificială, deosebit de bună în a produce instrumente care pun în pericol societățile deschise
Foto: Hepta.ro / Actionpress / MAY,MIRIAM

Miliardarul George Soros spune că noile tehnologii ajută regimuri represive precum cele din Federația Rusă și China să exercite un control mai mare, transmite Washington Post.

Noile tehnologii ajută regimurile represive, susține George Soros

Miliardarul progresist a vorbit pentru presă la o cină pe care o ține anual în marja Forumului Economic Mondial de la Davios și a descris China și Rusia drept cele mai mari amenințări la adresa societăților deschise, grație „dezvoltării rapide a tehnologiei digitale, în special a inteligenței artificiale”.

Inteligența artificială (AI) „este deosebit de bună în a produce instrumente de control care ajută regimurile represive și pun în pericol societățile deschise”.

„COVID-19 a ajutat la rândul său la legitimizarea instrumentelor de control deoarece ele sunt foarte utile în combaterea virusului”, a explicat Soros.

El a criticat invazia Rusiei în Ucraina și decizia Chinei de a intensifica politica „zero Covid”, despre care spune că a fost o mare greșeală deoarece a împins economia chineză spre o „cădere liberă”.

Cât despre schimbările climatice, George Soros susține că ele sunt pe punctul de a deveni ireversibile și că „acesta ar putea fi sfârșitul civilizației noastre”.

„Experții ne spun că deja am rămas cu mult în urmă și schimbările climatice sunt pe punctul de a deveni ireversibile. Acesta ar putea fi sfârșitul civilizației noastre. Cei mai mulți dintre noi acceptăm ideea că în cele din urmă trebuie să murim, dar luăm de-a gata supraviețuirea civilizației noastre”, a adăugat filantropul, care finanțează acțiuni caritabile și ONG-uri cu agendă progresistă în toată lumea.

Urmăriți B1TV.ro și pe