Nou bilanț al alunecărilor de teren din Guatemala: Cel puțin 131 de morți, iar alte 300 de persoane sunt date dispărute

Nou bilanț al alunecărilor de teren din Guatemala: Cel puțin 131 de morți, iar alte 300 de persoane sunt date dispărute
Foto: stuff.co.nz

Nou bilanţ în urma alunecărilor de teren care au devastat Guatemala în cursul nopţii de joi spre vineri. Cel puţin 131 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte 300 de persoane sunt în continuare date dispărute, informează B1 TV.

Salvatorii au reluat operaţiunile de căutare luni, după ce în cursul zilei de duminică, acestea au fost suspendate din cauza ploilor torenţiale.  Echipajele de urgenţă din Guatemala lucrează la foc continuu pentru a găsi oameni care mai sunt în viaţă în urma alunecărilor de teren.

Însă bilanţul morţilor a crescut la peste 130 de persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al postului de comandament pentru operațiunile de salvare la locul catastrofei. El a mai anunțat că operațiunile de căutare au fost suspendate temporar la finalul săptămânii trecute din cauza ploilor care s-au abătut asupra zonei, în municipalitatea Santa Catarina Pinula, la circa 15 kilometri est de capitală.

Un bilanț anterior anunțase 96 de morți și 300 de dispăruți. Duminică, operațiunile de salvare au mobilizat 892 de persoane și 80 de utilaje.

Potrivit normelor internaționale, în această seară se vor încheia cele 72 de ore dincolo de care probabilitatea de a mai găsi supraviețuitori este minimă.

Ultima oră
11:59 - Cum dă Gigi Becali indicaţii în vestiarul FCSB-ului. Jucătorii nici n-au putut crede ce au auzit la telefon
11:50 - Florin Cîțu, noi explicații despre rectificarea: „Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului asumat, de 7,16%”
11:50 - Simona Halep rămâne pe locul 10 mondial și se pregătește să revină în circuit după aproape trei luni de pauză / România are patru jucătoare în Top 100 WTA
11:45 - Dezastru la Arena Naţională. Nici măcar tragedia de la Colectiv n-a adus stadionul pe „drumul” cel bun
11:27 - Cristian Diaconescu: Pierderea vieții unui cetățean român într-un incident precum cel din strâmtoarea Hurmuz trebuie să fie subliniată printr-o reacție cât se poate de dură a statului român (VIDEO)
11:22 - Studiu: Vânzările mașinilor electrice vor exploda în 2021, cu 70% mai mult față de anul anterior
11:02 - ANM, avertizări: Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar în Muntenia vor fi atinse 41 de grade. Moldova, sub Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale
11:02 - Cărțile de identitate electronice cu cip intră în vigoare și în România. Unde și în ce condiții vor fi eliberate
10:40 - Atleta Andrea Miklos nu va participa la Jocurile Olimpice din motive medicale, deși se află la Tokyo. COSR: Din păcate, se va întoarce în curând în țară
10:36 - Jandarmii din Harghita, solicitați să intervină de opt ori pentru îndepărtarea urșilor în weekend