Nou record mondial: Trei păsări au zburat non stop 6.000 de km, din Suedia în Africa

Nou record mondial: Trei păsări au zburat non stop 6.000 de km, din Suedia în Africa

Trei păsări suedeze au parcurs fără oprire o distanţa de 6.000 de km, între Suedia şi vestul Africii, stabilind un nou record la zborul pe distanţe lungi. Păsările au zburat cu o viteză medie de 70 de km/h, date care au fost prezentate într-un  studiu al Universităţii Lund.

„Este un fel de record mondial”, a declarat profesorul de ecologie Åke Lindström din cadrul Lund University, citat de green-report.ro.

Păsările, care fac parte din specia Becatina Mare, şi-au început migraţia de toamnă în august 2009 de la lacul Ånnsjön, iar în călătoria lor  de douăzzile şi jumătate, au străbătut jumătate din Suedia, apoi Europa, deşertul Sahara şi s-au oprit în Nigeria, în vestul Africii.

Cercetătorii care au urmărit păsările spun că nu mai există un caz asemănător şi sunt de părere că păsărilor le-a fost frică de atacurile eventualilor prădători.

Zburătoarele au făcut un popas în Nigeria, după care şi-au continuat călătoria spre pădurile tropicale din Congo, unde au stat 6-7 săptămâni şi au pornit înapoi spre Suedia. De această dată s-au oprit în Balcani.

Ultima oră
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)