Noua Zeelandă va redeschide complet granițele pentru prima dată de când a început pandemia de Covid-19

Noua Zeelandă va redeschide complet granițele pentru prima dată de când a început pandemia de Covid-19
Noua Zeelandă va redeschide complet granițele pentru prima dată de când a început pandemia de Covid-19. Sursa Foto: Hepta/Kay Nietfeld

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a transmis că Noua Zeelandă își va redeschide complet granițele cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, ca parte a unei schimbări mai ample a setărilor de imigrație, potrivit The Guardian.

Țara și-a închis rapid granițele în martie 2020 pentru a preveni pandemia provocată de coronavirus.

Noua Zeelandă se pregătește să își redeschidă complet granițele

De la ora 23:59, pe 31 iulie, turiștii și deținătorii de vize din toată lumea, vor putea intra în Noua Zeelandă pentru prima oară în ultimii doi ani. Până acum, granițele s-au redeschis doar pentru anumiți locuitori neozeelandezi și cetățeni din afară țării.

Data de redeschidere completă a granițelor fusese stabilită pentru luna octombrie, însă guvernul neozeelandez a menționat că acest lucru s-ar putea schimba dacă autoritățile vor considera că pericolul a trecut.

„Aceasta va fi o veste binevenită pentru familii, afaceri și comunitățile noastre de migranți”, a spus Jacinda Ardern.

Anunțul redeschiderii granițelor face parte dintr-o serie de reforme ale politicii de imigrație, pentru a atrage lucrătorii calificați înapoi în țară. De asemenea, vasele de croazieră vor avea din nou acces la porturile Noii Zeelande, iar studenții internaționali pot să se întoarcă la studii.

„Oferă, de asemenea, certitudine și timp bun de pregătire pentru companiile aeriene și companiile de vase de croazieră care plănuiesc să se întoarcă în Noua Zeelandă în sezonul de vârf de primăvară și vară”, a mai adăugat premierul neozeelandez”, a mai spus premierul neozeelandez.

„Am supraviețuit șocului Covid mai bine decât în orice alt loc din lumea dezvoltată”

Prim-ministrul Jacinda Ardern, care se izolează acasă după ce partenerul ei a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a ținut discursul prin videoconferință. De asemenea, aceasta a reflectat asupra călătoriilor sale recente, războiul provocat în Ucraina și a promovat viziunea guvernului pentru un viitor economic stabil.

Am supraviețuit șocului Covid mai bine decât în orice alt loc din lumea dezvoltată”, a spus premierul țării. „Economia noastră este una dintre cele mai puternice din lume. Acum a venit timpul ca țara să se reconecteze cu restul lumii”, a spus Ardern.

„Noua Zeelandă este căutată și acum suntem deschiși pentru afaceri”, a mai subliniat premierul neozeelandez.

Urmăriți B1TV.ro și pe