Nu un român a fost reținut după furtul de fibră optică din Spania, spune Ambasada României / Jaful a perturbat traficul feroviar din Regat

Nu un român a fost reținut după furtul de fibră optică din Spania, spune Ambasada României / Jaful a perturbat traficul feroviar din Regat
Foto simbol: Pixabay

Persoana reținută marți de autoritățile spaniole după ce au fost furate 600 de metri de cablu de fibră optică nu este cetățean român, a anunțat Ambasada României la Madrid.

Nu un român a fost reținut după furtul de fibră optică din Spania

Confuzia a pornit de la informații „vehiculate în unele publicații periferice din Spania și preluate de presa română”, a sugerat Ambasada României la Madrid.

„Având in vedere informațiile vehiculate în unele publicații periferice din Spania și preluate de presa română cu referire la furtul celor 600 de metri de cablu de fibră optică care a perturbat traficul feroviar în Spania, precizăm că persoana reținută de autoritățile spaniole la 8 august 2022 nu este cetățean român”, a scris Ambasada României în Spania, marți, pe Facebook.

„Ne manifestăm preocuparea pentru prezentarea în spațiul public de informații de presă neverificate care contravin eticii și deontologiei profesionale și care pot aduce un prejudiciu grav de imagine comunității românești de pe plan local. Mulțumim pe această cale reprezentanților presei care ne-au contact pentru a verifica informația, cât și autorităților spaniole de resort care, în spiritul unei bune colaborări instituționale au dat curs prompt solicitării noastre de clarificare în acest caz”, a mai spus misiunea diplomatică română.

Urmăriți B1TV.ro și pe