CORONAVIRUS | Numărul deceselor din Spania, în scădere: 510 persoane în 24 de ore, cea mai mică cifră semnalată din 24 martie

CORONAVIRUS | Numărul deceselor din Spania, în scădere: 510 persoane în 24 de ore, cea mai mică cifră semnalată din 24 martie
FOTO: Hepta

Potrivit noilor date transmise de Spania, 510 persoane infectate cucoronavirusși-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, număr în scădere față de cele 605 de cazuri raportate vineri.

Astfel, se înregistrează cea mai mica valoare a deceselorîn decursul unei zi, din data de 24 martie. Numărul total de decese înregistrate a ajunsla 16.353.

Spania menține tendința descendentă a cazurilor de deces, sperând că aceasta se va păstra în continuare, dar rămâne în continuare a doua cea mai afectată țară de pe Glob, după SUA (503.177 de cazuri).

Cazurile totale confirmate cu coronavirus de pe teritoriul Spaniei se ridică la 161.852, în timp ce aproape 60.000 de pacienți au fost externati. Totodată, din cele 86.390 de cazuri active, peste 7300 se află la Terapie Intensivă,în stare critică.

Starea de urgență, extinsă până pe 25 aprilie, în ciuda semnelor bune

Guvernul a decretat extinderea cu încă 14 zile a controalelor la frontierele terestre cu Franța și Portugalia în cadrul măsurilor de izolare a COVID-19 și a stării de urgență, până pe 25 aprilie, decizie supusă unor noi prelungiri, dacă este necesar.

„Suntem încă în faza de închisoare”, a avertizat ministrul Sănătății, Salvador Illa

Președintele Guvernului, Pedro Sánchez, a apărat în Congresul Deputaților propunerea de extindere a stării de urgență până la data de 26 aprilie, deoarece sunt măsuri de protecție ce servescpentru a ține pandemia „sub control”, dar și pentru a permite serviciului de sănătate timp să se recupereze, notează El Pais.

„Acestea sunt cele mai dificile zile din viața noastră”, a declaratSánchez.

Acesta a mai afirmat căSpania se apropie de vârful pandemiei,pe măsură ce decesele înregistrate de la o zi la alta scad din nou și că după ce numărul de noi infecții va fi ținutsub control, o „revenire progresivă la normal” va începe, iar economia își va reveni.

„Este clar că economia spaniolă va trebui să intre în datorii și va trebui să luăm resurse din generațiile viitoare pentru a face față pandemiei”, a adăugat premierul, notează BBC.

Un nou val de infectări, în luna septembrie

Spaniaia în calcul închiderea granițelor pentru turiștii străini în această vară, potrivitcoditianului spaniol ABC, deoarece o analiză aspecialiștilor arată că un nou val de infectări cu noulcoronavirusar putea avea loc în septembrie.

Țara ocupă locul al doilea în clasamentul destinațiilor turistice, pe primul loc aflându-se Franța. Astfel,Spaniaeste dispusă să renunțe la cei 20 de milioane de vizitatori străini care vin în fiecare vară,pentru a evita un nou val al infectărilor cu noulcoronavirus.

Măsura ar fi bidirecțională – niciun cetățean spaniol nu va putea părăsi țara pe timpul verii, decât în cazul în care are un certificat de sănătate specific care să recomande acest lucru.

De asemenea, printre planurile guvernului se află și consolidarea turismului național, care ar include sprijinirea turismului rural pentru promovarea acestei forme de „ședere la domiciliu”, în raport cu harta națională.

Ministrul Industriei, Turismului și Comerțului, Reyes Maroto, a recunoscut, într-o conferință de presă, că se fac eforturi pentru a redresa „treptat” sectorul turismului, care contribuie cu 12% din PIB-ul total al Spaniei și cu 13% din ocuparea forței de muncă.

Peste 1,7 milioane de oameni din 210 țări și teritorii au fost infectați cu coronavirus până în prezent, iar numărul deceselor a sărit cu mult de pragul de 100.000.

Alte aproape 50.000 de persoane la nivel mondial sunt în stare critică. Totuși, peste 376.800 de oameni s-au vindecat.

Ultima oră