O companie de armament din SUA a scos la vânzare ”mini-arme de asalt” pentru copii, după o serie de atacuri armate în California

O companie de armament din SUA a scos la vânzare ”mini-arme de asalt” pentru copii, după o serie de atacuri armate în California
O companie de armament din SUA a scos la vânzare ”mini-arme de asalt” pentru copii, după o serie de atacuri armate în California, sursă foto: captură YT

Un grup de senatori democrați au solicitat inițierea unei anchete de către Comisia Federală de Comerț a SUA, după ce o companie americană a făcut reclamă și a promovat o armă de asalt de dimensiuni reduse, destinată a fi vândută copiilor.

Costul unei arme JR-15 este de 400 de dolari

Respectiva armă, denumită „JR-15”, reprezintă practic o mini-variantă a cunoscutei arme AR-15, folosită în majoritatea masacrelor și crimelor în masă petrecute în Statele Unite.

Senatorii au acuzat tehnicile de marketing folosite de compania locală de arme Wee 1 Tactical, care produce armele JR-15.

„Legea spune că nu ai voie să faci reclamă la arme pentru copii. Dar există o companie în Chicago care exact asta face”, a spus Chuck Schumer, liderul senatorilor democrați din Congresul SUA.

Arma JR-15 folosește gloanțe de calibru 22 LR (5,6×15 mm), care, deși letale, au o putere mai mică decât cea a gloanțelor folosite de către AR-15 (5,56 mm, similar calibrului folosit în cazul armelor de asalt NATO).

„Arma pentru „tineret” funcționează la fel ca „arma pentru tati și mami” Practic, JR-15 reprezintă o versiune redusă la 80% a unui AR-15.

Arma „pentru tineret” încorporează, de altfel, piese și componente similare și funcționează la fel ca „arma folosită de tati și mami”, conform producătorului.

Apelul senatorilor democrați vine la câteva zile după o serie de trei atacuri petrecute în California.
Într-un prim atac, 11 persoane au fost ucise în timpul celebrării Anului Nou chinezesc, iar în al doilea atac, petrecut la mai puțin de 48 de ore distanță, cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața în Los Angeles.
O persoană a fost ucisă și alte 7 rănite în al treilea atac similar, în Oakland.

Urmăriți B1TV.ro și pe