O femeie și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc din Bălți. Biletul lăsat lângă copil (VIDEO)

O femeie și-a abandonat bebelușul în scara unui bloc din Bălți. Biletul lăsat lângă copil (VIDEO)
Captură Video: Nord News / YouTube

Un bebeluș de opt luni a fost abandonat în scara unui bloc din Bălți, Republica Moldova. Mama sa a lăsat lângă el hăinuțe, lapte cald și un bilet în care a scris că nu are bani să-l îngrijească. Copilul a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Bebeluș abandonat într-o scară de bloc. Mama nu are bani să-l îngrijească

,,Vârsta pacientului este aproximativ de 7 – 8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie”, a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți, potrivit nordnews.md.

În biletul lăsat lângă bebeluș, mama sa a scris mai multe date despre el – prenumele, ziua nașterii, că s-a născut bolnav – și și-a explicat gestul.

„Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație. Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți.

Caraman a precizat că au luat deja legătura cu tatăl biologic și urmează să stabilească dacă bebelușul poate fi dus la acesta sau va ajunge temporar într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă.

Femeia care l-a abandonat ar avea 22 de ani și ar fi din Bălți. Ea riscă amendă și muncă în folosul comunității sau chiar până la doi ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe