Oamenii se tem de spații aglomerate și nu mai merg la evenimente: Efectele atacurilor teroriste din ultima perioadă în Germania

Oamenii se tem de spații aglomerate și nu mai merg la evenimente: Efectele atacurilor teroriste din ultima perioadă în Germania

O româncă din Germania a povestit care sunt urmele lăsate în viața germanilor de ultimele atacuri teroriste ce au avut loc în țara lor. Germanii se tem să mai circule cu mijloacele de transport în comun și evită spațiile aglomerate, în timp ce la evenimentele publice participă tot mai puțini oameni, a declarat o româncă stabilită în Germania pentru Mediafax, citează hotnews.ro.

"După ce am văzut necazurile din Franța și Turcia mă gândeam cu spaimă că putem fi și noi în situația lor. Oamenii evită acum, mai mult ca niciodată, să circule cu metroul și cu alte mijloace de transport în comun în care s-ar putea produce o astfel de tragedie. Totodată, o prietenă de origine germană îmi spunea că nu va participa în niciun caz la Oktoberfest. Sunt în asentimentul ei. Oamenii evită evenimentele de amploare, iar frica unui nou atac este iminentă" a spus aceasta.

"Germania nu mai este țara care a fost după ce a primit valul de refugiati, iar condițiile nu mai sunt aceleași. Înainte, în școli nu era mizerie, iar parinții nu erau puși în situația să cotizeze pentru renovări sau alte necesitați. Serviciile în sănatate sunt tot mai puțin decontate, iar, de exemplu, când se strica un drum durează tot mai mult pâna se repara. Cu alte cuvinte, ne mișcăm mai greu, pentru că îi ducem in spate" a fost părerea româncei despre situația Germania după primirea refugiaților.

În Germania au avut în ultima perioadă mai multe atacuri. Mai întâi, un tânăr afghan a atacat cu un topor mai mulți pasageri ai unui tren, ca apoi vineri în orașul Munchen 9 persoane să fie ucise și 21 rănite după un atac armat într-un centru comercial. Apoi, un sirian a ucis o femeie cu o macetă, iar duminică un alt refugiat s-a detonat într-un restaurant, tragedie ce a dus la un deces și 11 răniți.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)