Oficial american: Patru avioane ruse de luptă au fost desfășurate în Siria, într-un fief al regimul Bashar Al-Assad

Oficial american: Patru avioane ruse de luptă au fost desfășurate în Siria, într-un fief al regimul Bashar Al-Assad
Foto: zerohedge.com

Statele Unite au observat prezența a patru avioane de luptă la sol ale Rusie în Siria, în apropiere de Latakia, un fief al regimul Bashar Al-Assad, a transmis un oficial american, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Întărirea prezenței militare rusești intervine în timp ce Statele Unite și Rusia au reluat dialogul militar asupra situației din Siria. Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, și omologul său rus Serghei Șoigu au disputat pe această temă vineri dimineața. Cei doi au convenit „să continue discuțiile” între militari privind mijloacele de a schimba informații asupra activităților în diferite părți ale Siriei, pentru a evita orice incident.

Autoritățile americane sunt alarmate de sporirea prezenței militare rusești în Siria, cu scopul de a întări ajutorul acordat regimului Bashar Al-Assad. În paralel, SUA se află în fruntea unei coaliții internaționale care luptă împotriva Statului Islamic.

Pentagonul a anunțat anterior că Moscova a trimis în zonă cel puțin patru elicoptere militare, șapte tancuri, mai multe vehicule blindate pentru transportul trupelor.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului