Oficial european, despre imaginea cu trupul neînsuflețit al copilului sirian găsit pe o plajă din Turcia: A provocat un proces de schimbare în gândire ce nu poate fi ignorat

Oficial european, despre imaginea cu trupul neînsuflețit al copilului sirian găsit pe o plajă din Turcia: A provocat un proces de schimbare în gândire ce nu poate fi ignorat
Foto: independent.co.uk

Fotografiile cu copilul sirian, al cărui trup neînsuflețit a fost adus de valuri pe o plajă din Turcia după ce ambarcațiunea cu refugiați în care se afla s-a scufundat, au determinat o ”schimbare de gândire” a europenilor față de problema refugiaților, este de părere comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, citat de agenția EFE, notează Agerpres.

Imaginile respective ”au provocat un proces de schimbare în gândire ce nu poate fi ignorat”, potrivit oficialului european.

Din acest motiv, el speră ”nu doar că va exista solidaritate între statele membre (ale UE), ci și înțelegere că trebuie să primim” aceste persoane.

Drept urmare, comisarul Hahn s-a declarat încrezător că noul proiect privind redistribuirea refugiaților prin cote obligatorii între statele membre ale UE, ce va fi prezentat miercuri de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va fi de data aceasta bine primit și că ”în toate statele membre responsabilii, dar și cetățenii, vor recunoaște gravitatea situației”.
Imaginea unui copil mort adus la țărm de valurile mării a făcut miercuri înconjurul presei internaționale, fiind preluată de media din întreaga lume (Detalii AICI). Iată că între timp s-a aflat şi povestea din spatele imaginilor sfâşietoare.

Băiețelul găsit mort se numea Aylan Kurdi, iar familia sa fugise din Kobane de jihadiștii Statului Islamic, scrie site-ul canadian de stiri OttawaCitizen.

În tragedie și-au pierdut viața şi fratele său în vârstă de 5 ani și mama lor, Rehan. Tatăl băieților a declarat că dorește să se întoarcă în Kobane, unde să îi poată îngropa alături de familia sa.

Tags: