Oficial iranian: Iranul a informat Statele Unite în 2012 că rebelii sirieni dețin arme chimice

Oficial iranian: Iranul a informat Statele Unite în 2012 că rebelii sirieni dețin arme chimice
Alla Eddine Boroujerdi, liderul unei delegații parlamentare iraniene ce se află în vizită la Damasc, a afirmat, sâmbătă, că Iranul ”a informat în mod oficial Statele Unite” în 2012 că rebelii sirieni...

Alla Eddine Boroujerdi, liderul unei delegații parlamentare iraniene ce se află în vizită la Damasc, a afirmat, sâmbătă, că Iranul ”a informat în mod oficial Statele Unite” în 2012 că rebelii sirieni dețin arme chimice, relatează AFP.

Anul trecut am informat oficial Statele Unite că, conform infomaţiilor noastre, grupările teroriste (n.r  din Siria) deţin arme chimice, însă din păcate Statele Unite nu au ţinut cont de acest avertisment„, a declarat Boroujerdi.

Relațiile diplomatice dintre Statele Unite și Iran s-au rupt în 1980, după luarea de ostatici diplomați la ambasada SUA de la Teheran.

În calitate de reprezentant al Republicii islamice Iran, declarăm ostilitatea faţă de orice atac sau război împotriva Siriei„, a adăugat el, ca reacţie la posibilitatea unei acţiuni militare americane împotriva Siriei.

Totodată, Boroujerdi a precizat că Iranul condamnă „utilizarea armelor chimice de către grupurile teroriste împotriva populaţiei siriene”.

Iranul, principalul aliat regional al Damascului, a multiplicat în ultimele zile avertizările faţă de orice acţiune militară împotriva Siriei evocată de Statele Unite, Franţa şi Turcia.

În acest context, președintele american Barack Obama a declarat, sâmbătă seară, că Statele Unite sunt pregătite pentru o intervenție militară în Siria. (Detalii AICI)

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)