Oficiali ruşi au cerut ca avioanele americane de război să părăsească imediat spaţiul aerian sirian

Oficiali ruşi au cerut ca avioanele americane de război să părăsească imediat spaţiul aerian sirian

Oficiali de la Kremlin au cerut SUA să părăsească imediat spațiul aerian al Siriei. Diplomații ruși au transmis un demers oficial Washingtonului, spune un oficial din domeniul apărării americane.

Totodată, Rusia a precizat în cursul zilei de miercuri că avioanele de război ruse survolează în prezent teritoriul sirian.

„Nu există nimic care să indice că ne schimbăm operaţiunile deasupra Siriei. Am avut toate indiciile în ultimele săptămâni că (ruşii) vor face ceva, ţinând cont de consolidarea” prezenţei militare ruse în Siria”, a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării pentru FoxNews.

Camera Superioară a Parlamentului Federal rus a autorizat utilizarea forțelor armate ruse în afara granițelor țării, la solicitarea președintelui Vladimir Putin.

Senatorii au votat propunerea președintelui rus în unanimitate.

Șeful administrației prezidențiale ruse, Serghei Ivanov, a declarat că forțele militare ruse vor fi implicate doar în operațiuni aeriene, excluzând utilizarea lor în operațiuni terestre, și că totul se va desfășura conform normelor de drept internațional.

Ivanov a mai precizat  liderul de la Damasc Bashar al-Assad i-a solicitat lui Putin ajutorul militar.

Ultima dată când Putin s-a adresat  cu o astfel de solicitare a fost în martie 2014, când a cerut autorizarea utilizării armatei ruse în Crimeea, regiune ucraineană care a fost ulterior anexată Rusiei.

Conform Constituției, problema utilizării forțelor armatei ruse în afara teritoriului Rusiei revin Consiliului Federației, care examinează astfel de probleme doar la cererea președintelui țării.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)