OMS avertizează: „Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat”. Decizie radicală

OMS avertizează: „Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat. Decizie radicală

La aproape doi ani de zile de când OMS a declarat oficial „pandemia de COVID-19″, specialiștii din cadrul Comitetului de Urgență au lansat un nou avertisment.

Într-o declarație publicată marți, Comitetul din cadrul OMS a stabilit „în unanimitate că pandemia constituie în continuare un eveniment extraordinar care continuă să dăuneze sănătăţii populaţiilor din întreaga lume, prezntă un risc de răspândire internaţională şi de perturbare a trafcului internaţional şi necesită un răspuns internaţional coordonat”.

OMS, aproape doi ani de zile de la „declararea pandemiei de COVID-19″: „Este departe de a se fi încheiat”

De asemenea, OMS menționează faptul că pandemia este departe de a se fi încheiat. Astfel, cetățenii vor trebui să se obișnuiască cu diverse presiuni și restricții, din partea guvernelor.

„S-au înregistrat progrese mulţumită unei folosiri sporite a vaccinurilor împotriva COVID-19 şi unor tratamente, însă analiza situaţiei şi modele de previziuni indică faptul că pandemia este departe de a se fi terminat”, a transmis organizația condusă de către celebrul dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit presei internaționale.

OMS îndeamnă statele lumii să recunoască toate serurile anti-COVID-19

În acest context, OMS recomandă statelor să recunoască toate serurile anti-COVID-19 omologate de agenția ONU, „autorizate de urgență”.

Astfel, până în prezent au fost omologate de OMS două seruri cu ARN mesager, Pfizer&Biontech și Moderna, două seruri chinezești, Sinopharm și Sinovac, respectiv serul de la Johnson&Johnson și diverse versiuni AstraZeneca-Oxford. O decizie se așteptă foarte curând și cu privire la vaccinul indian Covavin, de la Bharat Biontech.

Rusia a realizat deja cinci vaccinuri anti-COVID-19, dar nu sunt luate în calcul de SUA, respectiv țările occidentale. De asemenea, cercetătorii români au vrut să realizeze un ser autohton, dar proiectul a fost închis la scurt timp, pentru că nu a beneficiat de sprijin financiar din partea Guvernului.

Tags:
Ultima oră
20:06 - Doar 32.734 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Câte au primit prima doză
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis