OSCE cere anchetă în cazul jurnalistului Ștefan Mako, bătut de polițiști în Centrul Vechi al Capitalei (VIDEO)

OSCE cere anchetă în cazul jurnalistului Ștefan Mako, bătut de polițiști în Centrul Vechi al Capitalei (VIDEO)

Reprezentantul pentru libertatea presei al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Dunja Mijatovic, a declarat joi că „recentul atac al unor polițiști” asupra jurnalistului Ștefan Mako în București este „inacceptabil” și „trebuie să facă obiectul unei anchete cuprinzătoare”.

„Am încredere că acest incident va fi investigat rapid și complet. Jurnaliștii trebuie să poată lucra liber și în condiții de siguranță, orice obstacole la libertatea lor constituie un atac asupra mass-media libere”, a spus Mijatovic, la Budapesta.

OSCE notează că luni, jurnalistul de investigație Ștefan Mako de la publicația Casa Jurnalistului, a filmat niște polițiști care arestau un bărbat, în București, care ulterior a fost dus în arestul poliției.

Agenții de poliție i-au spus lui Mako să oprească filmare, dar el a documentat incidentul, informează OSCE.

Jurnalistul a fost reținut și dus la poliție pentru interogatoriu. În timpul reținerii, el a fost amenințat și bătut de mai multe ori.

Poliția a șters materialul video de telefonul mobil al tânărului jurnalist. El a fost eliberat ulterior.

„Atacurile asupra jurnaliștilor de către ofițerii din instituțiile de aplicare a legii sunt deosebit de îngrijorătoare, pentru că poliția ar trebui să protejeze și să ofere siguranța membrilor mass-media. Astfel de incidente contribuie la o atmosferă de frică și pun în pericol libertatea presei”, a mai spus reprezentantul OSCE.

OSCE cere anchetă în cazul jurnalistului Ștefan Mako

Tags: