Papa Benedict al XVI-lea: Diplomaţia şi dialogul trebuie să ia locul armelor în Libia

Papa Benedict al XVI-lea: Diplomaţia şi dialogul trebuie să ia locul armelor în Libia
"Diplomaţia şi dialogul trebuie să ia locul armelor în Libia" a declarat Papa Benedict al XVI-lea într-un mesaj de Paşte, declarând totodată că cetăţenii din Orientul Mijlociu trebuie să-şi clădească o...

„Diplomaţia şi dialogul trebuie să ia locul armelor în Libia” a declarat Papa Benedict al XVI-lea într-un mesaj de Paşte, declarând totodată că cetăţenii din Orientul Mijlociu trebuie să-şi clădească o nouă societate bazată pe respect, relatează The Telegraph.

„Fie ca, în Libia, diplomaţia şi dialogul să ia locul armelor şi să fie favorizat, în actuala stare de conflict, accesul la ajutoare umanitare pentru toţi oamenii care suferă consecinţele confruntărilor”, a afirmat, duminică, Suveranul Pontif, citat de sursa precizată.

De asemenea, Papa Benedict al XVI-lea a s-a rugat pentru cetăţenii din Africa de Nord şi din Orientul Mijlociu, în care „lumina păcii şi a demintăţii să prevaleze asupra tenebrelor divizării, urii şi a violenţelor”.

„Tinerii trebuie să muncească pentru binele comun şi trebuie să clădească o societate în care nu mai există sărăcie, iar fiecare decizie politică să fie inspirată de respectul fiecărei fiinţe umane”, a spus Suveranul Pontif.

Regimul libian a anunţat, vineri seară, că numai cu ajutorul triburilor locale vor pune capăt confruntărilor de la Misrata, fie prin negocieri, fie prin forţă.