Papa Francisc, prima apariție publică într-un scaun cu rotile, din cauza durerilor de genunchi

Papa Francisc, prima apariție publică într-un scaun cu rotile, din cauza durerilor de genunchi
Papa Francisc, prima apariție publică într-un scaun cu rotile, din cauza durerilor de genunchi. Sursa: Hepta/Abaca Press / ABACA

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a apărut pentru prima dată în public într-un scaun cu rotile, la câteva zile după ce a mărturisit că suferă de dureri de genunchi. În cadrul unei audienţe cu un grup de călugăriţe, Papa Francisc a fost condus la locul său de pe scenă în scaun cu rotile.

Suveranul Pontif a fost nevoit să anuleze sau să întrerupă activitățile de mai multe ori în ultima lună din cauza durerii la genunchiul drept.

Papa Francisc suferă de sciatică

Se pare că papa Francisc ar suferi de sciatică, afecţiune a nervilor care îi provoacă dureri la picioare și pe care o numește un „oaspete supărător”.

În luna iulie a anului trecut, Suveranul Pontif a fost fotografiat într-un scaun cu rotile, după o intervenție chirurgicală intestinală, dar se crede că aceasta este prima dată când folosește unul în public din cauza problemelor sale de mobilitate, potrivit Sky News.

Înainte de evenimentul de joi, el a putut parcurge cei aproximativ 10 metri de la intrarea laterală a scenei până la locul său, însă a fost ajutat de asistenți. Recent, acesta a declarat că i se vor administra câteva injecții pentru ameliorarea durerii.

Suveranul Pontif a suferit o intervenție chirurgicală pentru o afecțiune la colon

În luna iulie, Papa Francisc a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o afecțiune la colon. Operația a avut loc la doar câteva ore după ce pontiful a participat la rugăciunea tradițională Angelus din Piața Sf. Petru.

Biroul de presă al Sfântului Scaun a declarat atunci într-un comunicat: „În această după-amiază, Sfinția Sa Papa Francisc a mers la spitalul Gemelli – Roma – pentru o intervenție chirurgicală programată pentru o diverticulită stenotică simptomatică. Operația va fi efectuată de profesorul Sergio Alfieri”.

Diverticulita este o infla Pungile se numesc diverticuli. De obicei este fără simptome, dar poate provoca disconfort și, uneori, sângerări. Este o afecțiune comună care afectează mai mult de jumătate dintre adulții din SUA, potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA, și este mai frecventă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.mație cauzată atunci când oamenii dezvoltă saci mici în pereții colonului.

Urmăriți B1TV.ro și pe