Parchetul egiptean a aprobat eliberarea lui Hosni Mubarak, dar probabil va fi arestat la domiciliu

Parchetul egiptean a aprobat eliberarea lui Hosni Mubarak, dar probabil va fi arestat la domiciliu
Parchetul General din Egipt a aprobat eliberarea fostului preşedinte Hosni Mubarak, dar acesta probabil va fi mutat în arest la domiciliu.Autorităţile militare egiptene au anunţat joi dimineaţă că, dacă va fi...

Parchetul General din Egipt a aprobat eliberarea fostului preşedinte Hosni Mubarak, dar acesta probabil va fi mutat în arest la domiciliu.

Autorităţile militare egiptene au anunţat joi dimineaţă că, dacă va fi eliberat, Hosni Mubarak, va fi plasat în arest la domiciliu în aşteptarea verdictelor în procesele de crime şi acte de corupţie, scrie AFP.

Decizia armatei a fost luată în contextul stării de urgenţă instaurată în Egipt din cauza violenţelor izbucnite după înlăturarea fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

Miercuri, un tribunal a acceptat cererea de eliberare condiţionată a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, într-un caz de îmbogăţire ilegală.

Hosni Mubarak este cercetat în 4 dosare, referitoare la implicare în reprimarea manifestaţiilor şi acte de corupţie. Anterior, el a obţinut de trei ori eliberarea condiţionată.

Mubarak urmează să fie rejudecat în procesul privind reprimarea manifestaţiilor din 2011, în contextul în care sentinţa iniţială de condamnare pe viaţă a fost anulată.