Pastila anti-Covid dezvoltată de Pfizer, tot mai utilizată în SUA. Oficial american: „Cred că Paxlovid face o diferenţă enormă”

Pastila anti-Covid dezvoltată de Pfizer, tot mai utilizată în SUA. Oficial american: „Cred că Paxlovid face o diferenţă enormă”
Pastila anti-Covid dezvoltată de Pfizer, tot mai utilizată în SUA. Foto: Hepta.ro

Pastila anti-COVID-19, dezvoltată de grupul farmaceutic Pfizer, a început să fie tot mai comercializată în SUA, după ce au crescut cazurile de infectare. Noul coordonator al grupului de lucru de la Casa Albă privind combaterea crizei sanitare COVID-19 a susținut că tratamentul „face diferența”.

Un raport publicat recent indică faptul că pastila a fost de patru ori mai utilizată în SUA în comparație cu perioada similară precedentă. Tratamentul se administrează timp de cinci zile, cât mai rapid posibil după apariția simptomelor.

Număr mare de infectări și mai puține decese

Într-o conferinţă de presă, Ashish Jha, coordonatorul grupului pentru combaterea crizei sanitare, a susținut că 20.000 de cutii de Paxlovid sunt prescrise în fiecare zi, preluat de G4Media.

„Cred că acesta este unul dintre motivele importante pentru care, în pofida creşterii puternice a numărului de infectări, nu am asistat la o creştere comparabilă a deceselor. Am constatat o creştere a spitalizărilor, dar nu la nivelul aşteptat în acest stadiu”, a adăugat oficialul american.

SUA înregistrează zilnic aproximativ 95.000 de cazuri noi de COVID, însă cifra ar putea fi mai mare odată cu extinderii testelor rapide la domiciliu, ale căror rezultate nu sunt întotdeauna comunicate autorităților sanitare.

„Cred că Paxlovid face o diferenţă enormă”, a declarat Ashish Jha.

SUA: Congres pentru adoptarea unei finanţări suplimentare

Casa Albă a lansat un nou apel pentru ca senatorii şi deputaţii din Congres să voteze o finanțare suplimentară de 22,5 miliarde de dolari, fonduri care ar fi folosite pentru cumpărarea de doze de vaccinuri cu formulă potenţial actualizat.

Experţii Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) se vor reuni în luna iunie pentru a discuta acest subiect.

„Fără fondurile adiţionale ale Congresului, nu vom putea să cumpărăm suficiente vaccinuri pentru toţi americanii care doresc un astfel de ser, odată ce noile generaţii de vaccinuri vor fi lansate la toamnă sau la iarnă. Ar fi îngrozitor. Am asista la multe decese inutile”, a declarat Ashish Jha.

Oficialul american a sugerat că alte state lucrează la un plan alternativ pentru combaterea variantelor virale aflate în circulație, în timp ce SUA se confruntă cu lipsa de fonduri guvernamentale.

Totodată, acesta a spus că are încredere în Congresul american că va adopta măsuri în acest sens, însă lucrează în paralel la un plan pentru accesul populației la noile vaccinuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni