Patru cetățeni străini, prinși când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria

Patru cetățeni străini, prinși când încercau să treacă ilegal granița în Ungaria
Sursa Foto: www.politiadefrontiera.ro

Patru cetăţeni străini, printre care și un minor, din Algeria şi Maroc au fost prinșiîn noaptea de luni spre marți încercând să treacă ilegal granița în Ungaria.

Patru cetăţeni din Algeria şi Maroc au încercat să treacă graniţa pe jos, pe calea ferată

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au dau depistat patru cetăţeni din Algeria şi Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea,poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş i-au depistat pe cei patru în jurul orei 3,10, pe comunicaţia Borş – Santău, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră.

Cele patru persoane se deplasau pe jos pe rambleul de cale ferată, spre teritoriul statului vecin. Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele respective au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, pentru cercetări.

În cele din urmă, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Algeria şi unul din Maroc, trei adulţi şi un copil. Adulţii, un bărbat şi două femei, au vârste cuprinse între 47 şi 50 de ani, iar minorul are 13 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Germania.

”În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor patru persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții ITPF Oradea.

Alți șase cetățeni turci au încercatsăiasăilegal din România ascunși pe platforma unui tren de marfă

În weekend, politistii defrontierădin cadrul Sectorului Poliției de FrontierăCurtici au găsit ascunși pe platforma unuitrende marfă, trei adulți si trei copii, toți cetateni turci, care au încercat sătreacăilegal frontierăîn Ungaria.

Trenul de marfă circulape rutaRomânia-Germania.

Cele șase persoane au fost transportate la sediul poliției de frontieră, iar cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele șase persoane sunt cetățeni turci, adulții având vârste cuprinse între 25 și 28 de ani, iar copii între 1 și 4 ani.

La cercetări, adulții au declarat că intenționau să treacă ilegal frontieră în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.

Ultima oră
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)