Patru deputați ai Dumei de Stat au cerut să meargă pe front

Patru deputați ai Dumei de Stat au cerut să meargă pe front
Foto: Hepta/Zuma Press / Alexander Demianchuk.

Patru deputați ai Dumei de Stat au cerut să meargă la război. Anunțul a fost făcut de secretarul Consiliului General al partidului „Rusia Unită” Andrey Turchak.

Deputații vor fi trimiși la război

Potrivit acestuia, membrii partidului și anume Dmitrii Khubezov, Vitalii Milonov, Dmitrii Sablin și Serghei Sokol au apelat la el cu o rugăminte de a-i trimite „să servească Forțelor Armate ale Federației Ruse”.

Turchak a adăugat că Milonov, Sablin și Khubezov lucrează asupra problemelor din Donbas încă din primele zile ale invaziei.

„Cererile deputaților vor fi analizate de Ministerul rus al Apărării”, precizează Turchak.

Încă 300.000 de ruși vor lupta pe teritoriul Ucrainei

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat, recent, că mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin se va aplica doar rușilor care au „experiență militară”. În total e vorba de 300.000 de rezerviști. Șoigu a mai spus că Rusia luptă „nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”.

„Cei care au servit, au o specialitate militară și experiență militară sunt supuși mobilizării. Ei reprezintă 1% din resursa totală de mobilizare”, a susținut Serghei Șoigu, care a ținut apoi să se laude că Rusia „are o resursă de mobilizare uriașă”.

Miercuri dimineață, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, pentru a ”salva” regiunile Herson, Donbas și Zaporojie de „neonaziști”. Este vorba despre regiunile în care oamenii lui au spus că se vor desfășura referendumuri de alipire la Rusia în perioada 23 – 27 septembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)