Patru țări arabe au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, acuzându-i de sprijinirea terorismului

Patru țări arabe au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, acuzându-i de sprijinirea terorismului
Foto: Clarion Project

Arabia Saudită, Egiptul, Bahrain și Emiratele Arabe Unite au rupt legăturile diplomatice cu Qatas, acuzându-i de destabilizarea regiunii și de sprijinirea terorismului.

Cele patru țări arabe susțin că administrația de la Doha promovează și susține grupuri teroriste, printre care și Frăția Musulmană. Ryadhi și-a închis granițele pe uscat, mare și aeriene, iar oficialii saudiți au motivat această decizie pentru a-și proteja „securitatea națională de pericolele terorismului și extremismului”, informează Libertatea.

Și Egiptul și-a închis spațiul aerian și porturile pentru Qatar, iar Emiratele Arabe Unite au oferit diplomaților din Qatar 48 de ore pentru a părăsi țara. Abu Dhabi acuză Doha de „sprijinirea, finanțarea și adoptarea terorismului, a extremismului și a organizațiilor sectare”.

Bahreit a rupt legăturile cu Qatar pentru că aceștia au „destabilizat securitatea Bahrainului și s-a amestecat în afacerile interne ale statului”. Coaliția arabă condusă de saudiți, care luptă împotriva rebelilor Houthi din Yemen, a expulzat și Qatarul din alianța sa, din cauza practicilor de întărire a terorismului practicate de Doha și sprijinului oferit grupărilor teroriste, printre care Daesh și Al-Qaeda.

Urmăriți B1TV.ro și pe