Premierul Republicii Moldova sfidează Rusia: „Singurul nostru plan este apropierea de Uniunea Europeană”

Premierul Republicii Moldova sfidează Rusia: Singurul nostru plan este apropierea de Uniunea Europeană

Premierul moldovean Pavel Filip s-a întâlnit la Chişinău cu o delegaţie a Parlamentului European, context în care a afirmat că singurul plan al Republicii Moldova este apropierea de Uniunea Europeană.

„Pentru noi este importantă susţinerea în continuare din partea UE. Nu avem planul ‘A’ sau ‘B’, avem un singur plan – apropierea de Uniunea Europeană, astfel încât parcursul european al ţării să devină ireversibil”, a declarat Pavel Filip, conform Mediafax.

El a apreciat sprijinul constant al Parlamentului European în promovarea parcursului european al Republicii Moldova şi în implementarea agendei de reforme, precizând că atât Guvernul, cât şi Parlamentul, menţin ca prioritară implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe şi Comisia pentru Bugete se află în vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 3-6 aprilie, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi de a monitoriza eficienţa utilizării sprijinului financiar din partea blocului comunitar.

Pavel Filip a mai susţinut că Executivul pe care îl conduce depune toate eforturile pentru îndeplinirea acţiunilor convenite pentru alocarea asistenţei macrofinanciare din partea UE.

Ultima oră
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea a USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”
15:00 - Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, Florin Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
14:52 - Creare-magazinonline.ro – solutia perfecta pentru realizare magazin online si creare solutii eCommerce
14:48 - Acum, ca s-a lansat aplicatia de amanet online, scapi de griji simplu și rapid!
14:46 - Prima declarație a Alinei Eremia, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Aveam sistemul imunitar slăbit”
14:40 - Lista localităților cu incidență mai mare de 3 a fost actualizată. Peste 100 de orașe din România, în scenariul roșu
14:32 - PNL, amendat cu 10.000 de lei de Poliție după congresul cu 5.000 de oameni din weekend. Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban se numără printre cei care n-au purtat mască