Pe 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Națională. Ce semnificație are Ziua Independenței SUA

Pe 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Națională. Ce semnificație are Ziua Independenței SUA
Foto: Lucas Sankley (Unsplash.com)

Anual, în data de 4 iulie, americanii sărbătoresc Ziua Națională, cunoscută și sub numele deZiua Independenței.

Ziua Independenței comemorează Declarația din data de 4 iulie 1776, prin intermediul căreia a fost declarată independența americanilorfață de Regatul Marii Britanii.

Mai precis, Ziua Independenței semnifică desprinderea celor 13 colonii americane de autoritatea britanică. Americanii nu au mai suportat interdicțiile coroanei engleze, care le încălca drepturile. Printre acestea, interdicții legate de comerț și lipsa de reprezentativitate în parlamentul londonez -nu exista nici măcar unreprezentant al coloniilor de peste ocean.

Ziua Independenței, declarată Ziua Națională a Americii abia după aproape un secol de la marele eveniment istoric

Thomas Jefferson (al treilea președinte al SUA) a redactat Declarația de Independență. A urmat apoi dezbaterea în Congres și aprobarea ei în data de 4 iulie.

Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională abia în anul 1870, la aproape un secol de Revoluția Americană. Tot atunci a fost declarată sărbătoare națională și Crăciunul.

Ziua Independenței este celebrată cu focuri de artificii, parade, fanfare discursuri politice, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, diverse evenimente organizate de statul american, dar și de entități private. De la cele mai formale, până la cele mai colorate.

Hot-dogii, hamburgerii, porumbul copt, limonada, berea, pepenele roșu, plăcinta cu mere și înghețata sunt preparatele cel mai des întâlnite pe mesele americanilor, în data de 4 iulie.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)