Pentagon: trupele rusești au început să se retragă de la centrala nucleară de la Cernobîl

Pentagon: trupele rusești au început să se retragă de la centrala nucleară de la Cernobîl
Foto: Pixabay.

Pentagonul confirmă că o parte dintre invadatori au părăsit centrala nucleară de la Cernobîl. Aceasta a căzut în mâinile rușilor în primele zile ale invaziei de la sfârșitul lunii februarie, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la standardele de siguranță din zona de excludere a Cernobîlului.

 Zona de excludere, invadată de ruși

Dislocarea trupelor ruse în apropiere de Cernobîl și în alte părți din jurul Kievului a avut loc la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale se vor „dezescalada” în jurul Kievului.

Ulterior, capitala Ucrainei și orașele din apropiere au fost supuse bombardamentelor forțelor Federației Ruse.

De la începutul unui război pe scară largă cu Ucraina, Rusia și-a pus ochii pe confiscarea instalațiilor nucleare. În primele zile de război, trupele rusești au invadat zona de excludere și au ocupat centrala nucleară de la Cernobîl.

Forțele militare au plasat un depozit

Prin urmare, rușii au plasat un depozit de muniții într-o zonă periculoasă. În plus, la început au efectuat manevre în aer pentru a acuza Forțele Armate ale Ucrainei de atac.

În urma acțiunilor, s-a produs un accident cu furnizarea de energie electrică, care amenința să depresurizeze instalația de depozitare a deșeurilor nucleare. Catastrofa a fost evitată datorită implicării comunității internaționale, relatează Unian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:47 - De ce mor oamenii cu zile pe drumurile din România. Cătălin Codescu (AVAC): Infrastructura e esențială, dar autoritățile ignoră asta. ”Factorul drum” poate transforma o simplă eroare umană într-un accident mortal (VIDEO)
19:44 - Rusia nu mai eliberează paşapoarte persoanelor mobilizate în armată – decizie cu impact direct asupra deplasărilor rușilor
19:43 - A murit Alexandru Arșinel / Actorul avea 83 de ani
19:34 - Hoț de biciclete, surprins de camerele de luat vederi într-un bloc din Arad / Cum a reacționat când și-a dat seama că este filmat (VIDEO)
19:33 - Lovitura pregătită de Zelenski în ziua în care Putin va semna decretul pentru anexarea regiunilor din Ucraina
19:04 - Ce dezvăluie certificatul de deces al reginei Elisabeta? William, Andrew, Edward și Sophie erau în aer când ea a murit, doar Charles și Anne au putut ajunge la Balmoral
19:00 - Cătălin Tolontan, despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu: „Mă voi semna pe cărțile lui Ioan Chirilă”
18:55 - Incident șocant la meciul dintre FC Brașov și Hermannstadt! Ambulanța a intrat pe teren după un fault violent
18:22 - Daniel Dăianu: Statele vor salva furnizorii de energie de ultimă instanță, așa cum au salvat și sectorul bancar / E dezordine în luarea deciziilor, dar așa e în război, nu ai timp să optimizezi. E ușor doar să stai pe margine (VIDEO)
17:59 - Alte două cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România / A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă