Pentagonul: Serviciile ruse filmează o „înscenare de atac a ucrainenilor”. Motivul ar fi crearea unui pretext pentru invazia Ucrainei

Pentagonul: Serviciile ruse filmează o „înscenare de atac a ucrainenilor”. Motivul ar fi crearea unui pretext pentru invazia Ucrainei
Serviciile ruse „fabrică” un videoclip prin care vor înscena un atac al ucrainenilor (FOTO- Pixabay)

Rusia ia în considerare filmarea unui atac fals împotriva teritoriului rus, de către forțele ucrainene, conform The Washington Post.

Totul ar fi un pretext pentru a-și invada vecinul, a anunțat joi administrația Biden, avertizând că filmările de propagandă rezultate ar putea include „scene grafice ale unei explozii false cu cadavre”.

Rusia a recrutat deja persoanele care ar fi implicate în videoclipul de atac fabricat, iar serviciile secrete ruse sunt strâns implicate în acest efort, a declarat un înalt oficial al administrației Biden, vorbind sub condiția anonimatului conform regulilor stabilite de administrație.

„Credem că Rusia va produce un videoclip de propagandă foarte grafic, care să includă cadavre și actori care să înfățișeze persoane îndoliate și imagini cu locații distruse, precum și echipamente militare în mâinile Ucrainei sau Occidentului”, a declarat joi secretarul de presă al Departamentului Apărării, John Kirby, în timpul unei conferințe la Pentagon.

Un astfel de efort rusesc de dezinformare ar fi „exact din cartea lor de joc”, a spus Kirby, menționând că majoritatea activităților de acest fel sunt aprobate la cele mai înalte niveluri ale guvernului rus. Kirby a spus că administrația Biden a simțit că este important „să anunțe”.

Acuzația este cea mai recentă dintr-un șir de anunțuri ale guvernelor americane și britanice care vizează perturbarea preventivă a comploturilor rusești de destabilizare a Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe