„Pentru copii”, mesajul care apare pe o rachetă folosită la atacul din gara Kramatorsk

„Pentru copii”, mesajul care apare pe o rachetă folosită la atacul din gara Kramatorsk
„În numele copiilor”, mesajul care apare pe o rachetă folosită la atacul din gara Kramatorsk. Sursa: Twitter/@EliotHiggins

„Pentru copii” este mesajul care apare pe una dintre rachetele folosite în atacul din Kramatorsk. În urmă cu puțin timp, gara din Kramatorsk, folosită pentru evacuarea civililor, a fost lovită de două rachete rusești. Atacul s-a soldat cu nenumărate victime.

După sosirea echipelor de salvare, s-a constat că cel puțin 30 de persoane au murit și aproximativ 100 au fost rănite, potrivit HotNews.

Mesajul de pe o rachetă rusească

Un segment al rachetei care a ucis zeci de civili în Kramatorsk era inscripționat „за детей” ( „Za ditii” , trad. „pentru copii/în numele copiilor”). Mai multe persoane au speculat că mesajul ar putea însemna o răzbunare în numele copiilor.

Alții au estimat că aceste cuvinte ar putea fi atribuite propagandei de la Kremlin, pentru a justifica acțiunea militară din Ucraina. Deși Rusia a informat, în această dimineață, cu privire la „atacuri de mare precizie asupra unor gări” din Ucraina, Kramatorskul nu a fost menționat.

Gara folosită pentru evacuarea civilior, lovită de 2 rachete rusești

Guvernatorului din regiunea Donețk a postat pe Telegram imagini de la fața locului, unde se pot observa civili zăcând pe jos, printre bagaje.

„Polițiștii și salvatorii raportează zeci de morți și răniți. Mii de oameni se aflau la stație în timpul loviturii cu rachete, deoarece locuitorii din regiunea Donețk sunt evacuați în regiuni mai sigure din Ucraina”, a scris Pavlo Kirilenko.

Mii de oameni se aflau la stație în timpul atacului cu rachete, deoarece locuitorii din regiunea Donețk sunt evacuați în regiuni mai sigure din Ucraina.

„Rușii ştiau bine unde ţintesc şi ce vor: voiau să ia ostatici cât mai mulţi oameni paşnici, voiau să distrugă tot ceea ce e ucrainean. Federația Rusă este o țară de răufăcători și criminali”, se mai arată în mesajul lui Pavlo Kirilenko.

Urmăriți B1TV.ro și pe