Pericolele care se ascund în apa din piscinele publice: Atenție! Pot cauza probleme respiratorii! (VIDEO)

Pericolele care se ascund în apa din piscinele publice: Atenție! Pot cauza probleme respiratorii! (VIDEO)
Foto: Daily Mail

Studiile arată că toată lumea urinează în piscinele publice. Aceasta este și concluzia chimiștilor în domeniul sănătății publice, care au făcut mai multe teste pe apa din piscine. Aparent, substanțele din urină care intră în combinație cu substanțele chimice din apă poate avea efecte nefaste.

Că substanțele din apă nu sunt benefice, este un fapt știut, însă ceea ce este dificil de estimat, este cât de mult este prea mult. Cercetătorii nu au putut stabili care este limita, din cauza mai multor factori care țin de numărul de persoane care folosesc piscina, temperatura apei și cât timp a trecut de la schimbarea acesteia, informează Popsci.

Substanța care rezultă din amestecul amino acizilor din urină cu clorura din apă se numește tricloramină și poate cauza probleme respiratorii când este inhalat, iritații, ochi înroșiți. Soluția este ca oamenii să fie educați în vederea curățeniei de dinainte de a merge la piscină. Aceștia ar trebui să își facă duș înainte de a intra în apă și să folosească toaleta atunci când e necesar, nu pisicina pe post de toaletă.

Pericolele care se ascund în apa din piscinele publice: Atenție! Pot cauza probleme respiratorii! (VIDEO)

#DIRECT_ONE_kwymgu#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)