Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol vor fi anchetați în Rusia, anunță presa controlată de Kremlin

Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol vor fi anchetați în Rusia, anunță presa controlată de Kremlin
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Peste 1.000 de militari ucraineni care s-au predat recent la Mariupol au fost duși în Rusia pentru „investigații”, a anunțat miercuri agenția rusă de presă TASS, citând sursele din cadrul autorităților ruse, potrivit CNN.

Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol, anchetați în Rusia

„Peste 1.000 de oameni din Azovstal au fost transportați în Rusia. Agențiile de aplicare a legii lucrează îndeaproape cu aceștia”, spune o sursă citată de TASS.

Rusia intenționează să aducă în țară și alți prizonieri de război ucraineni, a adăugat sursa respectivă.

În ultima parte a lunii mai, Ministerul rus al apărării susținea că în jur de 1.000 de soldați ucraineni s-au predat după săptămâni întregi de lupte în combinatul Azovstal, cândva ultima redută a rezistenței ucrainene din Mariupol.

La scurtă vreme, Comitetul rus de investigații – care operează drept principala autoritate de anchetă a Kremlinului – anunța că îi va interoga pe „militanții” ucraineni din Azovstal „care s-au predat”.

Partea ucraineană încă nu a făcut vreun comentariu cu privire la materialul publicat miercuri de TASS.

Armata rusă fusese acuzată încă de la începutul lunii mai că deportează populația locală din Mariupol, unul dintre orașele care au fost asediate încă din faza inițială a invaziei lansate în 24 mai și care între timp au căzut pradă trupelor ruse.

La începutul luni mai, primarul din Mariupol, Vadym Boicenko, declara că forța rusă de invazie a deportat deja zeci de mii de persoane către Federația Rusă sau către așa-zisa „republică populară” Donețk. O parte dintre persoanele respective, spunea edilul, au fost duse „la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)