Peste 7 milioane de tineri chinezi au susținut examenul pentru un loc de muncă în guvern

Peste 7 milioane de tineri chinezi au susținut examenul pentru un loc de muncă în guvern
Sursa foto: Pixabay

Aproximativ 7,7 milioane de tineri chinezi au susținut examene pentru a se asigura că prind unul dintre cele 200.000 de locuri de muncă în guvern. Aceste locuri de muncă sunt considerate vocații respectabile datorită stabilității și securității locurilor de muncă pe care le aduc.

Candidații sunt evaluați în funcție de mai multe criterii, cum ar fi abilitățile lingvistice, analiza datelor și multe altele. În ciuda testelor dure necesare pentru a asigura aceste locuri de muncă, locurile de muncă din serviciul public nu sunt bine plătite.

Locurile de muncă, la mare căutare

CNBC a raportat că funcționarii publici au câștigat în medie 6.979 de dolari pe an în 2012. Între timp, instituția media chinezească de stat, News 163, prezintă o cifră mult mai sumbră. Acesta a raportat că 60% dintre funcționarii publici au câștigat mai puțin de 3.600 de dolari în 2008 și 2009.

„În general, locurile de muncă din serviciul public ar putea aduce cu ele beneficii pentru întreaga familie, cum ar fi conexiuni cu poziții de putere”, a a declarat expertul chinez Alfred Wu.

Rata șomajului este în creștere 

Comisia națională de dezvoltare și reformă a Chinei a declarat, în august, că rata șomajului în rândul tinerilor a ajuns la 19,9% în iulie. Acest lucru însemna că unul din cinci solicitanți de locuri de muncă cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani era șomer. Acest număr sumbru l-a determinat pe Willy Lam, expert în China la Jamestown Foundation din Washington, D.C., să numească această situație „cea mai gravă criză a locurilor de muncă” din China din ultimele patru decenii.

„Șomajul în masă este o mare provocare pentru Partidul Comunist”, a declarat Lam pentru CNN. Există multe motive care stau la baza acestui val de șomaj care lovește China. Angajamentul ferm al Beijingului față de politica sa zero-Covid-19 a afectat piața muncii. În același timp, guvernul lui Xi a adoptat o represiune de reglementare radicală asupra sectorului tehnologic, potrivit Business Insider.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)